{ Τελευταία νέα }

Tο πρώτο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη έρχεται στο ...Βερολίνο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Tο πρώτο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη έρχεται στο ...ΒερολίνοΗ Tesla του Elon Musk θα κατασκευάσει στο Βερολίνο το πρώτο εργοστάσιο της στην Ευρώπη.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος, παραλαμβάνοντας την Τρίτη ένα βραβείο (Golden Steering Wheel) από τη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ».
 
Ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία του θα χτίσει ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα, κοντά στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο της πόλης,  όπου θα κατασκευάζονται  τα Μοντέλα 3 και Υ της Tesla. Η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021.
 
Ο Μασκ είχε εδώ και καιρό δηλώσει ότι η Tesla θα δημιουργήσει ένα γιγα-εργοστάσιο στην Ευρώπη (γνωστό ως Gigafactory 4), μετά την επέκταση της στην Κίνα, όπου έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή του Μοντέλου 3 στη Σαγκάη.
 
«Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που εγκαθιστούμε το γιγα-εργοστάσιο της Ευρώπης στη Γερμανία», ανέφερε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι στη χώρα αυτή έχουν κατασκευασθεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος της Tesla στη Γερμανία είχε ξεκινήσει το 2016 με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Grohmann Engineering, που ειδικεύεται στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ