{ Τελευταία νέα }

Το ρύζι Uncle Ben's αλλάζει όνομα σε Ben's Original και αποσύρει την εικόνα με τον ηλικιωμένο Αφροαμερικανό


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Το ρύζι Uncle Ben's αλλάζει όνομα σε Ben's Original και αποσύρει την εικόνα με τον ηλικιωμένο ΑφροαμερικανόΜε το σκεπτικό ότι μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη τις φυτείες ρυζιού που καλλιεργούνταν χάρη στους σκλάβους.

Ο κολοσσός του αγροδιατροφικού τομέα Mars, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα και το λογότυπο της γνωστής μάρκας ρυζιού του Uncle Ben's, υπό το βάρος κατηγοριών ότι αναπαράγει στερεότυπα σε βάρος των Αφροαμερικανών. 

«Ακούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες καταναλωτές, τους ίδιους μας τους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε σήμερα μία εκ των επικεφαλής της Mars, η Φιόνα Ντόσον, σε ανακοίνωση της εταιρείας.
 
«Κατανοούμε τις ανισότητες που συνδέονται με το όνομα και το πρόσωπο της προηγούμενης μάρκας», πρόσθεσε. Τα πακέτα ρυζιού που θα φέρουν το νέο όνομα και το νέο λογότυπο θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων το 2021.
Ο όμιλος προβλέπει να χρηματοδοτήσει προγράμματα στήριξης στις κοινότητες των μαύρων στο Γκρίνβιλ, στο Μισισίπι, μια πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ όπου το ρύζι "Ben's Original" παράγεται για περισσότερα από 40 χρόνια.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ