To Σάββατο θα γίνει της …ΔΕΘ αλλά εμείς ΔΕΘα λείψουμε!!!

To Σάββατο θα γίνει της …ΔΕΘ αλλά εμείς ΔΕΘα λείψουμε!!!

Όχι δεν είναι γεγονός σπουδαίο ότι θα μαζέψουμε τις αφίσες μας, τα banner, θα πάρουμε τα CITY του Σεπτεμβρίου και θα πάμε στη ΔΕΘ να στήσουμε το περίπτερο μας. Αυτό το κάνουμε κάθε χρόνο.
Το εξαιρετικό γεγονός είναι ότι το κάνουμε αυτή ακριβώς την εποχή που θα γίνει της κ ό λ α σ η ς  στη ΔΕΘ. Και αυτό είναι μια γενναία πράξη εκ μέρους μας χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε…

Και θα σας περιγράψουμε τους λόγους που κάνουν αυτή την προσπάθεια να φαίνεται ηρωική: Αθώοι προμότερ θα μοιράζουν το περιοδικό εντός της ΔΕΘ την ώρα που:
(ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και μέτρων που έχουν ληφθεί)

a. Πολίτες σχεδόν από όλη τη χώρα κανόνισαν να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Σαββάτου με πανηγυρική διάθεση… ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν live, ίσως και να συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματα που ετοίμασε η συμπαθής ελληνική αστυνομία (με την ευκαιρία της ΔΕΘ θα επιδείξουν το τελευταίο τεχνολογικό τους επίτευγμα το κανόνι νερού υψηλής πίεσης που χρησιμοποιούν όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και κινδυνεύει το πλήθος με θερμοπληξίες κλπ)
b. Η τροχαία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάθμευση ακόμα και η στάση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όλα και όλα… θα είναι μια θαυμάσια  πειραματική μέρα πεζοδρόμισης του κέντρου.
c. Γι αυτό εξάλλου απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ώρα 12.00΄ και μέχρι την ολοκλήρωση των διαφόρων εκδηλώσεων. (Εδώ δείτε σε ποιους δρόμους δεν επιτρέπεται). Πάνε με τα πόδια μπορείς!
d. Απεργούν τα οι φίλοι μας οι ταρίφες… Στο γνωστό τους ύφος το Σάββατο στις 15:30 οδηγοί ταξί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο. Τιμή μας! Και αφού πραγματοποιήσουν εκδήλωση η οποία θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες κατά τις 18:00 θα αποδείξουν ότι και αυτοί αν χρειαστεί μπορούν να  πάνε πεζοί! Ετσι θα πορευτούν προς τη ΔΕΘ.
e. Πολύ-πολύ κοντά τους στο Κατσάνειο, στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τη συγκέντρωσή τους οι φίλαθλοι του Ηρακλή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πτώση της ομάδας τους στη Β΄ Εθνική, στη Γ΄, στη Δ΄, άγνωστο που… Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Εννοείται πως θα παρελαύσουν προς τη ΔΕΘ με ευγενικές διαθέσεις κρατώντας άνθη για να συνομιλήσουν σχετικά με το θέμα με όποιον βρεθεί στο δρόμο τους. Είναι οι νέοι αγανακτισμένοι!
f. Οι γνωστοί αγανακτισμένοι (παλιοσειρές πλέον) έχουν συνάντηση γνωριμίας με τον πρωθυπουργό. Στις 15.00 θα πραγματοποιήσουν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, στο πρώην 424, στο Κτίριο των Προσκόπων και στην πλατεία Λευκού Πύργου. Φήμες λένε ότι θα επιχειρήσουν να περικυκλώσουν τη ΔΕΘ και να αποκλείσουν τις εισόδους της για να ανταλλάξουν απόψεις με όποιον συναντηθούν.
g. Οι φίλοι μας οι αστυνομικοί δεν θέλουν (αυστηρά για προσωπικούς τους λόγους) να γίνει αυτή η συνάντηση. Για αυτό και κάνανε και αυτοί τα δικά τους σχέδια. Επικοινώνησαν με τους συναδέλφους τους στη Γαλλία και αυτοί στα πλαίσια του Ελλάς-Γαλλία -Συμμαχία τους στείλανε φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς, στο οποίο όπως φημολογείται θα ξεσπάσουν οι αγανακτισμένοι (υπό τους ήχους της ματατζίδικης χορωδίας που θα άδει, δεν περνάς δεν περνάς όσο και τον κώλο σου κάτω να χτυπάς)
h. Από κοντά και οι λοιπές γνωστές εργατικές δυνάμεις που ΔΕΝ θα μπορούσαν να λείψουν από ένα τέτοιο πανηγύρι. Ραντεβού στις 18.00 στο  άγαλμα του Βενιζέλου τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Επίτιμοι καλεσμένοι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
i. Κλασικά όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!!! Έτσι για να τηρήσουν το έθιμο που λέει εργάτες ποτέ ενωμένοι, μισή ώρα αργότερα, στις 18:30, το ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη του στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην ίδια συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
j.  Στις 18:00 στην Καμάρα (all time classic φοιτητοραντεβού) θα συγκεντρωθούν και τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές και όλοι οι αντί γενικά
k. Από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα την πορεία τους και οι συμπαθέστατοι φοιτητές. (Αυτοί ειδικά έχουν πολύ μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα… Σκεφθείτε,  να είσαι φοιτητής, Ηρακλής, Αγανακτισμένος, Αντιεξουσιαστής ή ΚΚΕ, μέλος της ΓΣΕΕ και να δουλεύεις τα βράδια ταξί… Με ποιους θα πας;;; Με ποιούς θα συμμετέχεις για να μη σου πούνε οι υπόλοιποι ότι τους πούλησες και τη πουλεψες με το πουλέν σου σε κάποια παραλία;)
l. Και όλοι αυτοί που αναφέραμε θα πεινάσουν! Το Σάββατο την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα κλείσουν τα μαγαζιά τους οι εστιάτορες για εθιμοτυπικούς λόγους (λένε ότι έχουν σχέση με αύξηση του ΦΠΑ στο 23%)
Και που θα καταλήξουν όλες οι πορείες;;;
Στη ΔΕΘ!!! Στην πύλη της ΧΑΝΘ

Εκεί προβλέπεται να έχει στρωθεί το χαλί υποδοχής από την Αστυνομία, κλούβες των Ματ και μοτοσικλετιστές από τους πλανήτες ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ και ΔΙΑ. Αλλά ΔΕΝ θα είναι μόνοι τους! Όχι ποτέ αυτό! Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί. 32 διμοιρίες από την Αθήνα, 16 από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και 16 από τη Θεσσαλονίκη θα συμβάλλουν και αυτοί ώστε να γίνει ένα φαντασμαγορικό πανηγύρι. Παράλληλα ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες πολυκατοικιών, σημαδεύοντας ως νέοι Γουλιέλμοι φανταστικά μήλα πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αγαπημένη μας Έκθεση.

Αν παρόλα αυτά καταφέρεται να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια που έχει το Game-ΔΕΘ, εμείς θα σας περιμένουμε στο περίπτερο 15 στο σταντ 31… Θα έχουμε μια καρέκλα να σας προσφέρουμε και ένα ποτήρι νερό για να ξεδιψάσετε!!!

Σπύρος Σαρανταένας
ss@cityportal.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως