{ Εκδηλώσεις }

To Σαββατοκύριακο 26-27/9 το Reworks Festival επιστρέφει με την digital έκδοσή του!


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

To Σαββατοκύριακο 26-27/9 το Reworks Festival επιστρέφει με την digital έκδοσή του!

Χώρος:
Διεύθυνση: ,
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 0.00

Πότε: 26/09/2020 - 27/09/2020
Ημέρες & Ώρες

www.youtube.com/channel/UCZPOsaXpuXfYxyN5qpUBr_g

Tο reworks connekt προσκαλεί reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν όλοι μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage.

reworks connekt
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 & ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Aυτό το Σαββατοκύριακο το reworks festival επιστρέφει με την digital έκδοσή του!

To REWORKS επιστρέφει: reworks connekt 2020!

Στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου έρχεται στις οθόνες μας η online εκδοση των reworks & reworks agora. Δεκάδες ομιλητές, καλλιτέχνες, djs, μουσικοί και συνθέτες θα δώσουν ηλεκτρονικά το παρών με ειδικά διαμορφωμένα και αποκλειστικά video performances και conferences, δωρεάν για όλους.

Tο reworks connekt προσκαλεί reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν όλοι μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage.

Το online stage του reworks connekt.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι στο #YouTube  bit.ly/2ZxNAVy

Η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, έρχεται να προβάλλει νέες και αποκλειστικές μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των reworks και reworks agora και τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας.  
Το reworks connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους!

Στο μουσικό σκέλος θα φιλοξενηθούν αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής.
Παρομοίως, τα πάνελ και συζητήσεις θα απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

LINE UP
Nina Kraviz / Dubfire / Patrice Baumel / KiNK / Christian Löffler / Hior / Anastasios / AND.ID & Thessaloniki City Symphony Orchestra /
 Laraaji / Masayoshi Fujita / Jay Glass Dubs / Danai Nielsen / LOU / Kolida Babo

+ artistic visuals by MinimalicQuantum

Κάντε εγγραφή στο κανάλι του Reworks στο #YouTube:
www.youtube.com/channel/UCZPOsaXpuXfYxyN5qpUBr_g
 AGORA
Δείτε το live: bit.ly/2ZxNAVy  

Fashion Revolution brings HOPE at Reworks Agora
Ας εξερευνήσουμε τη βιωσιμότητα στη μόδα, την καινοτομία και τα βιώσιμα υλικά μέσα από ένα πρίσμα κριτικής σκέψης, τον ρόλο της τεχνολογίας για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού και προτάσεις
ειδικών και σχεδιαστών για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Πόσο «ηθική» είναι η μάρκα που αγοράζεις;
Πως μπορούμε να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή με τον τρόπο που ντυνόμαστε;

OMIΛΗΤΕΣ

ΔΡ ΦΙΟΡΙ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
Country Coordinator Fashion Revolution

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΗ
Chair & Education Fashion Revolution

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Chief Creative Officer - Maison Faliakos

ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
Creative Director - Maison Faliakos

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΠΙΤΣΑΚΗ
Founder 3Quarters

Το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: Προκλήσεις, νέες ιδέες & καλές πρακτικές
Είναι οι streaming πλατφόρμες το μέλλον του κινηματογράφου; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις ενός φεστιβάλ;

Πως πραγματοποιούνται οι παραγωγές ταινιών σε μια περίοδο πανδημίας;
Μπορεί ο κινηματογράφος να είναι από τους κλάδους της ψυχαγωγίας που φέρουν βαριά τα σημάδια της πανδημίας, μπορεί το ένα φεστιβάλ μετά το άλλο να αναβάλλονται ή να αλλαζουν ολωσδιόλου μορφή, ωστόσο η έμπνευση και η όρεξη για
δημιουργία δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους του χώρου που διατίθενται πάντα να προσφέρουν και να αλληλεπιδρούν.

Από το Cinobo με τη Δάφνη Μπεχτσή, στο φεστιβάλ Δράμας με τον Γιάννη Σακαρίδη έως την έμπειρη άποψη της παραγωγού και σκηνοθέτιδος Ελίνα Ψύκου.


OMIΛΗΤΕΣ  

ΔΑΦΝΗ ΜΠΕΧΤΣΗ
CINOBO - Managing Director

ΕΛΙΝΑ ΨΥΚΟΥ
Director, Screenwriter, Producer

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΑΡΙΔΗΣ
Artistic Director - Short Film Festival Drama & Director

ΒΑΣΙΛΕΝΑ ΜΗΤΣΙΑΔΗ
Moderator

Democratizing Cities - Shaping urban daily life with civic participation: the role of middle - bottom-up initiatives
Η «Δημοκρατική Πόλη» είναι μια αρκετά συζητημένη έννοια διεθνώς , ειδικά την τελευταία δεκαετία, η οποία προσεγγίζεται από διαφορετικές, αλλά αλληλένδετες σκοπιές: κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και φυσικά πολιτικά - πολιτειακά. Έχει συνδεθεί στενά με την ισχύ που οι πόλεις θα έπρεπε να αποκτήσουν για να διαμορφώσουν τη δική τους ανεξαρτησία λήψης αποφάσεων και διαχείρισης σε σχέση με το κεντρικό κράτος, βάσει των τοπικών δυνατοτήτων, αναγκών και πόρων τους. Η «Δημοκρατική Πόλη» αναπτύσσεται με δίκαια, διαφανή, αποτελεσματικά και αποδοτικά, υπεύθυνα, συμπεριληπτικά, και διευκολυντικά μοντέλα και συστήματα διακυβέρνησης.

Αντίστοιχα, η συμμετοχή των πολιτών παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτήν την Πόλη και μπορεί να προσεγγιστεί από τρία επίπεδα: από τα “πάνω προς τα κάτω”, όπου συναντάμε τα τυπικά και θεσμικά κανάλια και εργαλεία συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και τη διακυβέρνηση, από τα “κάτω προς τα πάνω”, όπου περιλαμβάνονται άτυπα και ακτιβιστικά κινήματα συμμετοχής, και το μεσαίο το οποίο αποτελείται από οργανωμένες δομές, όπως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, άλλοι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών,ο ιδιωτικός τομέας και άλλες συνεργατικές πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν το ρόλο της διευκόλυνσης του διαλόγου μεταξύ του πάνω και του κάτω. Αυτό το μεσαίο στρώμα φαίνεται να παρέχει την πλατφόρμα για τους κατοίκους των πόλεων να συμμετέχουν στο σχηματισμό της αστικής καθημερινής ζωής τους.

Είτε μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της οικοδόμησης της κοινότητας, του σχεδιασμού (design) και της συστημικής σκέψης και δράσης, του placemaking ή άλλων μορφών ενεργοποίησης και συμμετοχής στα κοινά, αυτές οι πρωτοβουλίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας συμμετοχικότητας. Στη συζήτηση αυτή φιλοξενούμε εκπροσώπους τεσσάρων τέτοιων εγχειρημάτων από τη Θεσσαλονίκη, που ασχολούνται με μια ποικιλία θεματικών τομέων και αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μορφές οργάνωσης. Στον διάλογο τους - αντανακλούν την προσέγγιση και την εμπειρία τους σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της αστικής καθημερινότητάς τους, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την αίσθηση της συλλογικότητας, ενώ συζητούν και τον ρόλο της αστικής διακυβέρνησης στο εγχείρημά τους.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΣΟΦΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
PERA Non Profit Organization

ΘΑΛΕΙΑ ΡΙΖΟΥ
Youthnest Organization

ΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΗΠΟΣ Cultural Space

ΒΙΒΙΑΝ ΔΟΥΜΠΑ
Stipo Greece & InCommOn NPO

 

Όλοι μαζί στο reworks connekt στηρίζουμε τις «Παιδικές Καρδιές» και τον «Άγιο Στυλιανό»
Tο reworks connekt φέτος θα είναι δωρεάν για όλες και όλους.
Ωστόσο, σε αυτή μας την προσπάθεια η στήριξη σας είναι πολύ σημαντική. Για αυτό και θα υπάρχει  η δυνατότητα δωρεάς, για εσάς που θα θέλετε να στηρίξετε το σκοπό του reworks.
O τρόπος πολύ απλός: όσο θα παρακολουθείτε τις δράσεις του reworks connekt, θα υπάρχει ένα κουμπί για #donations στο reworks.gr για όσους θέλετε να το υποστηρίξετε.

Η δωρεά σας αυτή όμως δεν θα κατευθυνθεί μόνο στο reworks. Αποφασίσαμε αυτήν τη δύσκολη εποχή για όλους, να στηρίξουμε κάποιους οργανισμούς που παράγουν έργο και χρειάζονται ενίσχυση, για να μπορούν να το συνεχίσουν.  Οπότε, μεγάλο μέρος αυτής της δωρεάς θα κατευθυνθεί προς 2 οργανισμούς. Τις «Παιδικές Καρδιές» και τον «Αγιο Στυλιανό». Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες παρακάτω και ανεξάρτητα με τη συνεισφορά σας, να γνωρίσετε τη δράση τους και το έργο που επιτελούν.

http://www.paidikeskardies.gr/
https://www.agios-stylianos.gr/


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ