Το Σχολείο, Δίαυλος Τέχνης & Επιστήμης | ΜΒΠ

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την συνεργασία του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σχολείο, Δίαυλος Τέχνης & Επιστήμης» που στοχεύει στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών/τριών μέσα από τη γνωριμία και την επαφή τους με διάφορες μορφές Τέχνης.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με χαρά θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με παροχή εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και με επισκέψεις στα εργαστήρια συντήρησης και στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμβάλλοντας στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών. Οι διαθέσιμες δράσεις θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στην ενότητα Νέα/ Εκπαιδευτικές δράσεις (https://www.mbp.gr/newscategory/ekpaideftikes-draseis/).

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που έχουν αναλάβει Σχολικές Δραστηριότητες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των παρακάτω:

1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τις βυζαντινές σφραγίδες. Από τις βούλλες στις ips. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που διδάσκονται το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας. Παρασκευή 17.2.2023, 9:00
2. Επίσκεψη στα εργαστήρια συντήρησης και στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τετάρτη 8.3.2023, 9:00
3. Επίσκεψη στα εργαστήρια συντήρησης και στον χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τετάρτη 5.4.2023, 9:00

• Η επίσκεψη διαρκεί γύρω στα 90΄
• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα

Για πληροφορίες και κρατήσεις

Το αίτημα για την συμμετοχή σε μία από τις δράσεις πρέπει να γίνει τηλεφωνικά στα Τ.: 2313306420, 2313306476, Δευτέρα με Παρασκευή 12:00 έως τις 15:00
Για να γίνει η κράτηση απαιτείται το όνομα του σχολείου, το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου καθηγητή, καθώς επίσης και ο ακριβής αριθμός μαθητών που θα συμμετάσχουν.
Για την επιλογή τμήματος θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως