Site icon Cityportal.gr

Το “σόου” υπερπαραγωγή της Βασίλισσας Ελισάβετ στο BBC πριν την περιβόητη συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν (vid)

O πόλεμος των εντυπώσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο φετινός εορτασμός του παραδοσιακού βρετανικού “Commonwealth Day”, ο οποίος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού γιορτάστηκε με λαμπρότητα αλλά κυρίως διαδικτυακά.

Μουσική, τραγούδια, προσευχές και άνθρωποι από όλη την Κοινοπολιτεία συμπλήρωναν το πρόγραμμα ανάμεσα στα προσωπικά μηνύματα των γαλαζοαίματων του Μπάκινγχαμ. Από το ετήσιο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπα Κάρολο, στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλ και στο πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν την μετάδοση της περιβόητης συνέντευξης του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρει…

Τί είναι η Ημέρα της Κοινοπολιτείας?

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας (πρώην Ημέρα της Αυτοκρατορίας) είναι η ετήσια γιορτή της Κοινοπολιτείας των Εθνών, που πραγματοποιείται συχνά τη δεύτερη Δευτέρα του Μαρτίου.  Σημειώνεται από μια αγγλικανική εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στην οποία συνήθως παρευρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ Β ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας και τους Ύπατους Επιτρόπους της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο.

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας είναι μια δημόσια αργία σε ορισμένα μέρη της Κοινοπολιτείας, αλλά όχι στη Βρετανία.

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας του 2021 επικεντρώθηκε στο ίδιο θέμα με το προηγούμενο έτος, το οποίο είναι επίσης το θέμα για την επικείμενη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας του 2021 (CHOGM). Το θέμα – «Παράδοση ενός κοινού μέλλοντος» – επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο οι 54 χώρες μέλη της οικογένειας της Κοινοπολιτείας «καινοτομούν, συνδέονται και μεταμορφώνονται» για να βοηθήσουν στην επίτευξη ορισμένων από τους μεγαλύτερους στόχους της, όπως η καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, η προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης και η ενίσχυση του εμπορίου.

 

Δείτε την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.

Exit mobile version