«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο Κολλέγιο Ανατόλια

Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις από τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια που παρουσιάζει το «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα.

Στις 10, 11, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει το αριστούργημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου.

Στην παράσταση συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους και συμβούλου του Ομίλου Θανάση Φωτιάδη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα αφιλόξενο σπίτι, χτισμένο σ’ ένα από τα πολλά μικρά, απομακρυσμένα και φτωχικά χωριά της αγροτικής Ισπανίας των αρχών του εικοστού αιώνα, όπου ζουν η τυραννική εξηντάχρονη Μπερνάρντα, η μισότρελη ογδοντάχρονη μητέρα της, οι πέντε μαραζωμένες κόρες της και δύο υπηρέτριες. Ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της, Αντόνιο Μαρία Μπεναβίδες, η Μπερνάρντα επιβάλλει στις κόρες της οκταετές πένθος και τον εγκλεισμό τους μέσα στο σπίτι, υπακούοντας στους αυστηρούς κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες της συντηρητικής ισπανικής υπαίθρου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Θανάσης Φωτιάδης που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και την οργάνωση της παραγωγής: «Πατριαρχία, γυναικοκτονίες, εγκλεισμός, αδικαίωτοι και ανεκδήλωτοι έρωτες, με τον ποιητικό χρωστήρα του Ανδαλουσιάνου νεομάρτυρα και την αξεπέραστη μετάφραση του Γκάτσου. Δεν ψάξαμε άλλο λόγο, για να ασχοληθούμε με το σπουδαίο θεατρικό κείμενο του κακορίζικου του Λόρκα, του δολοφονηθέντος υπό των φασιστών».

► Info

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Ημερομηνίες: 10-11/12/2021 & 18-19/12/2021 στις 21:00

Για πληροφορίες και κράτηση θέσεων: Γραφείο Εξωδιδακτικών
Δραστηριοτήτων 2310 398 328 και 2310 398 373.

Θέατρο «Παππάς», Κολλέγιο Ανατόλια


Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα:
H είσοδος σε κλειστούς χώρους θεάτρων επιτρέπεται μόνο με επίδειξη εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του) ή νόσησης (30 ημέρες μετά τον 1ο θετικό έλεγχο και έως 6 μήνες).
Η είσοδος των ανηλίκων από 4 έως 17 ετών επιτρέπεται με την επίδειξη αυτοδιαγνωστικού αρνητικού ελέγχου που έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα   https://self-testing.gov.gr/
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο σας στον χώρο του Κολλεγίου Ανατόλια και καθ’ ολη τη διάρκεια της παράστασης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως