{ Τελευταία νέα }

Το Τέξας είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί νέους πρόσφυγες το 2020


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Το Τέξας είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί νέους πρόσφυγες το 2020''Oχι'' σε νέους πρόσφυγες από το Τέξας των ΗΠΑ

Το Τέξας είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αποφάσισε να μήν δεχθεί νέους πρόσφυγες το 2020.   Η απόφαση των αρχών του Τέξας αποτελεί πλήγμα για το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων, καθότι μέχρι σήμερα η πολιτεία αυτή δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ.
Τον Σεπτέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο έδινε το δικαίωμα στις πολιτείες να επιλέγουν να μην συμμετέχουν σε αυτό το ομοσπονδιακό πρόγραμμα μετά τον Ιούνιο του 2020. Μέχρι στιγμής οι κυβερνήτες 38 πολιτειών έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν περιθώριο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου για να ανακοινώσουν την απόφασή του.   

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε επίσης ανακοινώσει τη δραστική μείωση του αριθμού των προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ: 18.000 για το οικονομικό έτος 2020, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2019, έναντι 30.000 για το 2018 και σχεδόν 85.000 το 2016.   

«Το Τέξας έχει κάνει περισσότερα από όσα του αναλογούν βοηθώντας τη διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων και εκτιμά ότι και άλλες πολιτείες θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες», τόνισε ο Άμποτ. Οι Δημοκρατικοί, που είναι στην αντιπολίτευση στο Τέξας, την πιο πολυπληθή αμερικανική πολιτεία, επέκριναν την απόφαση του κυβερνήτη «που ενδίδει εντελώς στο μίσος και την ξενοφοβία», όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός Χοακίν Κάστρο.   
Η οργάνωση υποστήριξης προσφύγων Refugee Services κατήγγειλε «τη σύγχυση» μεταξύ της παράτυπης μετανάστευσης και του ομοσπονδιακού προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων.   «Οι πρόσφυγες που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ έχουν νόμιμα έγγραφα, οι φάκελοί τους έχουν εξεταστεί ενδελεχώς από τις υπηρεσίες ασφαλείας και αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά, εργατικά, ακμάζοντα και ανθεκτικά μέρη του πληθυσμού», τόνισε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράσελ Σμιθ. 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ