Το τεχνητό κρέας στο πιάτο μας; Στη Σιγκαπούρη εγκρίθηκε η πώληση κρέατος που δεν προέρχεται από ζώο

Το τεχνητό κρέας στο πιάτο μας; Στη Σιγκαπούρη εγκρίθηκε η πώληση κρέατος που δεν προέρχεται από ζώο

Tο τεχνητό κρέας που αναμένεται να δουν με καλό μάτι οι φιλόζωοι του πλανήτη, προέρχεται από ζωικά κύτταρα. Ένα πρότζεκτ το οποίο δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό η Eat Just.

Το πρώτο εργαστηριακό κρέας, μετά την πολυπόθητη άδεια, θα βγει, μάλιστα, στην αγορά, «στο άμεσο μέλλον» με τη μορφή κοτομπουκιών, οι οποίες θα έχουν την τιμή ενός κοτόπουλου υψηλής ποιότητας και όχι μπριζόλας kobe.
Αυτό ανέφερε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της «Eat Just», Τζος Τέτρικ, ο οποίος έκανε λόγο για «πρόοδο της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων», τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν τρόπους παραγωγής κρέατος με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.
 
Η υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης ενημέρωσε πως το προϊόν της αμερικανικής εταιρείας «κρίθηκε κατάλληλο για κατανάλωση στις προβλεπόμενες ποσότητες», ενώ «εγκρίθηκε η πώλησή του στην Σιγκαπούρη ως συστατικό των κοτομπουκιών Eat Just».
«Είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το κρέας που παρασκευάζουμε εργαστηριακά θα είναι η πρώτη από μια σειρά στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε ο Τέτρικ, σημειώνοντας ότι η Eat Just (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο), έχει επίσης συνομιλίες με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως