Το Θέατρο Δάσους και το Θέατρο Γης είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι εξασφάλισε δύο αναπηρικά αμαξίδια -ένα για το Θέατρο Δάσους και ένα, αντίστοιχα, για το Θέατρο Γης– για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των θεατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση έτσι ώστε να διευκολυνθεί και να βελτιωθεί η πρόσβαση τους στους χώρους των θεάτρων και να μην υπάρχει διάκριση ή και αποκλεισμός τους από την δημόσια, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Τα δύο αναπηρικά αμαξίδια είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Wheel η οποία αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. H απρόσκοπτη πρόσβαση και η συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή της χώρας είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.

Ως φορέας Πολιτισμού το ΚΘΒΕ και έχοντας πλήρη συνείδηση του καθολικού ρόλου που πρεσβεύει σε θέματα αξιών απαλλαγμένο από στερεότυπα και διακρίσεις στέκεται με ευαισθησία συμβάλλοντας ουσιαστικά και πρακτικά με τις δράσεις του και τις ενέργειές του στην αντιμετώπιση παρόμοιων ζητημάτων. Γιατί, Πολιτισμός είναι να έχουν περισσότεροι θεατές την ευκαιρία πρόσβασης στο θέατρο. Σε μια πολιτισμένη κοινωνία αυτό είναι αυτονόητο και ένα θέατρο οφείλει να είναι «ανοιχτό» και προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του όχι μόνο σε υποδομές αλλά και σε υπηρεσίες, πάντα με σεβασμό σε κάθε άνθρωπο.

Όλες οι παραστάσεις και οι συναυλίες που θα δούμε το καλοκαίρι στο Θέατρο Δάσους και Θέατρο Γης (πρόγραμμα)

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. ΟΛΑ τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, ομιλίες, εκθέσεις, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ!

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως