To Vote or not to Vote

To Vote or not to Vote

γράφει ο Βαγγέλης Ραφτόπουλος

Η αναμονή των παντός είδους εκλογών μας φουσκώνει με υπερηφάνεια, πατριωτισμό αξιομνημόνευτο, αισιοδοξία αμέτρητη και αγωνία για το αποτέλεσμα.
Εκλογές δημοτικές, περιφερειακές, κοινοτικές, ευρωπαικές, βουλευτικές, λοταρίες πάσας μορφής, προπό, κίνο, στοίχημα, τζόκερ, γεμίζουν τη ζωή μας, τη καθιστούν ενδιαφέρουσα, η ανία και η πλήξη παραμερίζονται, η κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ δημιουργεί μια μεγάλη εσωτερική ευφορία, η ταυρομαχία Πολάκη-Γεωργιάδη ενθουσιάζει και οι κρατήσεις και απελευθερώσεις επώνυμων αρωματίζουν τη μίζερη καθημερινότητά μας.
Η Novartis σαν ύψιστη δύναμη μας θεραπεύει από τα δεινά που μας βρίσκουν, ανεξάρτητα αν δίνει για μελέτη και απόφαση χιλιάδες σελίδες στους δικαστικούς λειτουργούς.
Οι εξέχουσες προσωπικότητες των  κοινωνικών και  οικονομικών έντιμων αγώνων αποφάσισαν να εκτεθούν και στον πολιτικό στίβο, υποσχόμενοι μια ευτυχισμένη ζωή, ένα καθημερινό θρίαμβο, μια ολοκληρωμένη επιτυχία σε όλους, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, προέλευση, σεξουαλικό προσανατολισμό.
Ποδοσφαιριστές παλαίμαχοι, άγνωστες αοιδοί, ξεχασμένοι ηθοποιοί και μεταγραφές διακεκριμένων προσώπων στοιβάζονται και διαγκωνίζονται για να δρέψουν στεφάνους δόξας λαμπρής και να προσφέρουν τις αδιαφιλονίκητες λαμπρές ικανότητές τους προς δόξα και ανάταση του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα ζει μέρες ευδαιμονίας, τα πλεονάσματα μοιράζονται με σοβαρές προτεραιότητες, με ισότητα και δικαιοσύνη, με μέτρο και διαφάνεια.
Αναποφάσιστοι οι  ψηφοφόροι-όσοι απέμειναν από τους χιλιάδες υποψήφιους- δεν γνωρίζουν ποιους να επιλέξουν μεταξύ των αρίστων για να τους σταυρώσουν αυτοί πρώτοι, προτού πρώτοι σταυρωθούν.
Και οι υποψήφιοι βρίσκονται παντού και πάντα, σαν άλλοι καλοχαιρέτες και μαυρογιαλούροι, για να εξαφανισθούν κατόπιν διακριτικά σε χρόνους ανύποπτους.
Το καφενείον η Ελλάς προσφέρει ένα πλούσιο διασκεδαστικό πρόγραμμα, ένα ποικίλο καμπαρέ, με θεατρίνους, μαθητευόμενους μάγους, ωραίες κορμοστασιές και γλωσσομαθείς animateurs.
Kαι ο σώφρων-αν απέμεινε κάποιος μετά και από τον τηλεοπτικό βομβαρδισμό με σκουπίδια- αναρωτιέται αν η ψήφος του ερμηνεύεται σαν συνενοχή και η αποχή του σαν λύτρωση.
Ο χρόνος των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων έφτασε και ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα κόψουν λιγότεροι τα χέρια τους.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως