Το Βραχιόλι της Φωτιάς στο ERTflix

Η νέα σειρά «Το Βραχιόλι της Φωτιάς» ξεκίνησε στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ κάνοντας αποκλειστική πρεμιέρα στο Ertflix στις 25 Ιανουαρίου!

Το βραχιόλι που βρίσκει εντελώς απρόσμενα στα χέρια μιας ηλικιωμένης τσιγγάνας ο 45χρονος κοσμηματοπώλης Ιωσήφ Κοέν το 1962, γίνεται η αφορμή για μια καταβύθιση στο οικογενειακό παρελθόν και στην προσωπική του ιστορία στις αρχές του 20ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές θρησκείες, ήθη και έθιμα.

Εδώ ζουν η Μπενούτα και ο Μωύς Κοέν, ένα ζευγάρι επιφανών Εβραίων μαζί με τα παιδιά τους. Η γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές ιστορία τους, ξεκινά από το 1917, όταν η μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη απειλεί τα πάντα. Η έγκυος Μπενούτα και τα τέσσερα παιδιά της βιώνουν στιγμές αγωνίας, όταν οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία και ένας τσιγγάνος, τους σώζει την τελευταία στιγμή. Στον τσιγγάνικο καταυλισμό, η Μπενούτα θα φέρει στον κόσμο το στερνοπούλι της οικογένειας, τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο μέσα στη φωτιά. Οι απώλειες πολλές αλλά το βραχιόλι, ένα πολύτιμο οικογενειακό κόσμημα, σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα, Εβραίους και Τσιγγάνους.

Πρωταγωνιστούν
Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης, Νεφέλη Κουρή, Μιχάλης Ταμπακάκης, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γιώργος Ζιάκας, Νικολέτα Χαρατζόγλου, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Γκαλ.Α. Ρομπίσα, Παναγιώτης Ξυνός

Σκηνοθεσία
Γιώργος Γκικαπέππας

Σενάριο
Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου

Έκανε πρεμιέρα στις 25/1

Δείτε όλα τα επεισόδιο στο ERTflix


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως