Τόκιο 2020: Η Ιαπωνία τίμησε την Ναόμι Οσάκα κάτι που δεν έκανε το Roland Garros (BINTEO)

Η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη και ήταν από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα που άναψε ο βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε τον βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

Nα θυμίσουμε ότι η Ναόμι Οσάκα, το Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, εξέπληξε τον κόσμο του τένις όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από το Roland Garros, μετά το πρώτο της παιχνίδι. Η 23χρονη τενίστρια αποσύρθηκε από τη διοργάνωση, καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο και την απείλησαν με αποκλεισμό όταν αρνήθηκε να παρευρεθεί στις υποχρεωτικές συνεντεύξεις Τύπου μετά τον αγώνα.

Η Ναόμι Οσάκα και η ψυχική υγεία

Η 23χρονη πρωταθλήτρια του τένις Ναόμι Οσάκα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Αυτή τη φορά όχι για τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο κορτ, αλλά επειδή έστρεψε την προσοχή στην ψυχική υγεία των αθλητών.

«Ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ και είναι ΟΚ να μιλάς γι’ αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν και συνήθως υπάρχει φως στο τέλος κάθε τούνελ», γράφει στο TIME η τενίστρια από την Ιαπωνία.

«Οι αθλητές είναι άνθρωποι», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο. Πριν από το Ρολάν Γκαρός, η Ναόμι Οσάκα ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του τουρνουά -κάτι που αποτελεί υποχρέωση για τους τενίστες-, επικαλούμενη τις επιπτώσεις που έχει αυτή η διαδικασία στην ψυχική υγεία των αθλητών.

Μετά το πρώτο πρόστιμο και τις απειλές για μεγαλύτερες κυρώσεις, αποσύρθηκε τελικά από το Roland Garros, έχοντας παίξει μόνο ένα ματς, και αποκάλυψε ότι έχει περάσει περιόδους κατάθλιψης. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε την απόφασή της να μην αγωνιστεί στο Wimbledon.

Ο δρόμος για την Ολυμπιακή Φλόγα

Η Φλόγα εισήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο στα χέρια δύο Ολυμπιονικών, του Τανταχίρο Νομούρα (χρυσό μετάλλιο στο τζούντο στους Αγώνες του 1996, του 2000 και του 2004) και της Σαόρι Γιοσίντα (τρία χρυσά μετάλλια στην πάλη, το 2004, το 2008 και το 2012, καθώς και ένα ασημένιο το 2016). Εκείνοι την παρέδωσαν σε τρεις θρύλους του ιαπωνικού μπέιζμπολ, τον Σιγκέο Ναγκασίμα, τον Σανταχάρου Οχ και τον Χιντέκι Ματσούι, κι από κει η Φλόγα πέρασε στα χέρια ενός γιατρού και μίας νοσοκόμας, σε μία συμβολική κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη κατά της πανδημίας. Ακολούθησε η Γουακάκο Τσουτσίντα, μία αθλήτρια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο τον επόμενο μήνα.

Η Τσουτσίντα μετέφερε τη Φλόγα στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου την παρέλαβαν έξι παιδιά προερχόμενα από τις Περιφέρειες Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα. Είναι οι περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το 2011. Τα παιδιά κράτησαν για λίγο το καθένα την Ολυμπιακή Φλόγα και την παρέδωσαν στη Ναόμι Οσάκα, ίσως την πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως αθλήτρια της Ιαπωνίας. Η 23χρονη τενίστρια ανέβηκε αργά-αργά τα σκαλιά προς τον Βωμό, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσα από μία σφαίρα, και μεταλαμπάδευσε το φως της Ιερής Φλόγας, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των πιο παράξενων Ολυμπιακών Αγώνων της ιστορίας.

Διαβάστε επίσης-Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε