Τουλούμπες βήμα-βήμα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τουλούμπες βήμα-βήμα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα γλυκό από τα παλιά, οι τουλούμπες είναι ακαταμάχητες όταν είναι φρέσκες. Μαθαίνουμε να τις φτιάχνουμε μόνοι μας, για να τις απολαύσουμε όπως πρέπει.
 
Ζύμη
 
50 γρ. ελαιόλαδο
325 γρ. νερό
5 γρ. αλάτι (1 κ.γ.)
10 γρ. ζάχαρη (2 κ.γ.)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
25 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. αυγά (περίπου 3 αυγά μεσαίου μεγέθους)
μπόλικο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
 
Σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
150 γρ. γλυκόζη
 
Η διαδικασία για το σιρόπι
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά. (Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, γιατί θα πρέπει να είναι κρύο όταν θα βουτήξουμε μέσα τις ζεστές τουλούμπες).
2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, για 3 – 4 λεπτά (ο χρόνος υπολογίζεται από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι). Αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Αδειάζουμε το σιρόπι σε άλλο σκεύος (για να μη συνεχίζει να βράζει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα) και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
 
Η διαδικασία για τη ζύμη
1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μαρίζ.
2. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε δυνατά, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να προλάβει να ψηθεί το αλεύρι. Η ζύμη αυτή μοιάζει πολύ με τη ζύμη του σου, ωστόσο εδώ το μείγμα γίνεται πάρα πολύ σφιχτό και θέλει δύναμη για να ανακατευτεί.
3. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Αφού κρυώσει καλά, την χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
5. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου προκύψει μια σφιχτή ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει ένα φαρδύ οδοντωτό κορνέ.
 
Το τηγάνισμα και το σιρόπιασμα
1. Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει, πλησιάζουμε το κορνέ στην επιφάνειά του και, πιέζοντας τη σακούλα συνεχόμενα, αφήνουμε τη ζύμη να κυλήσει μέσα στο λάδι, κόβοντας με το ψαλίδι στο επιθυμητό μήκος.
2. Τηγανίζουμε τις τουλούμπες λίγες-λίγες, γυρνώντας τες συχνά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.
3. Τις βουτάμε έπειτα στο κρύο σιρόπι, όσο είναι ακόμα ζεστές, και τις αφήνουμε για 4 – 5 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε