{ Τελευταία νέα }

Τουρκία: Βολές κατά Ελλάδος, Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής

Επιμένει στην προκλητική στάση η Τουρκία


Κατηγορίες: Διεθνή

Τουρκία: Βολές κατά Ελλάδος, Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη λήξη της Συνόδου ΚορυφήςΣυνεχίζει την προκλητική της στάση η Τουρκία μετά την Σύνοδο Κορυφής, με βολές κατά της Ελλάδος, της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του εκπροσώπου της Χαμί Ακσόι.

Επιμένει η τουρκική πλευρά στην προκλητική της στάση, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι
 
Μετά την ολοκλήρωση της  Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου αποφασίστηκε η στενή επιτήρηση των επιθετικών ενεργειών Τουρκίας μέχρι τον μήνα Δεκέμβριο, η Άγκυρα επιδόθηκε σε μία  εμπρηστική ρητορική  κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελλάδας και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τις χώρες ως  «κακομαθημένες».
 
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προκατειλημμένη ενώ παράλληλα  αγνοεί τις θέσεις της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της όπως και  τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, κι ότι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προωθεί τον διάλογο, την συμφιλίωση και μία άτζέντα χωρίς όρους αλλά συνεχίζει την ρητορική των κυρώσεων.
 
Τέλος υπογράμμισε πως  η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει να δέχεται στις παράλογες και κακομαθημένες απαιτήσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, τονίζοντας ότι οι απειλές κατά της Τουρκίας δεν μπορούν να περάσουν και υπέδειξε στην Ευρωπαϊκη Ένωση να φέρει στο τραπέζι αντικειμενικές προτάσεις που να εξυπηρετούν τα κοινά συμφάροντα των εμπλεκόμενων χωρών.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ