{ Τελευταία νέα }

Τουρκία: Εγκρίθηκε από την κοινουβουλευτική επιτροπή η συμφωνία με τη Λιβύη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Τουρκία: Εγκρίθηκε από την κοινουβουλευτική επιτροπή η συμφωνία με τη ΛιβύηΗ Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας με τη Λιβύη.

 
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας με τη Λιβύη, το οποίο αφορά την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.
 
Οι δηλώσεις Ερντογάν
Ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι κράτος νομάδων, έχουμε μια παράδοση που μας έρχεται από τους Οθωμανούς. Τί είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα γνωρίζει αυτό το έθνος. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε όλα αυτά. Επομένως, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Ό,τι έγινε, έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το μόνο που μένει αυτή τη στιγμή είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει γερά στα πόδια της και, όταν σταθεροποιηθεί, θα γίνει κι αυτό το βήμα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ