Τριμερής συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο μετά την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Τουρκία: Κατηγορεί τον Δένδια για επεκτακτικές βλέψεις λόγω του tweet του για την Άλωση

«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500, και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους».

«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητές της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη».

«Τιμούμε τη μνήμη του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη νέα τουρκική προκλητικότητα ήταν η ανάρτηση του Νίκου Δένδια την Κυριακή. «Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία» είχε γράψει ο κ. Δένδιας στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Επέτειος Άλωσης της Κωνσταντινούπολης: Προκλητικό σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά