{ Τελευταία νέα }

Τουρκία: Μετά την ανάρτηση των συντεταγμένων από τον ΟΗΕ θα επιστρέψει το Oruc Reis για έρευνες στην Κρήτη

 

Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Τουρκία: Μετά την ανάρτηση των συντεταγμένων από τον ΟΗΕ θα επιστρέψει το Oruc Reis για έρευνες στην ΚρήτηΜετά την ανάρτηση των συντεταγμένων από τον ΟΗΕ θα επιστρέψει το Oruc Reis για έρευνες στην Κρήτη

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, αναφέρει ότι μετά την ανάρτηση των συντεταγμένων της συμφωνίας Τουρκίας–Λιβύης από τον ΟΗΕ, θα δοθεί άδεια για έρευνες στο Oruc Reis στα ανατολικά της Κρήτης, εντός δηλαδή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το Oruc Reis θα ξεκινήσει δραστηριότητες στην περιοχή και μένει να δούμε τον τρόπο που θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση.
Η Yeni Safak αναφέρει ότι μόλις ο ΟΗΕ αναρτήσει τις συντεταγμένες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, «σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή που θα ανακηρυχθεί τουρκική ΑΟΖ».
«Αρχικά, η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TP) θα λάβει αδειοδότηση (σ.σ. για έρευνες) ανατολικά της Κρήτης», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι έρευνες και γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν φέτος.
Türkiye ile Libya arasındaki Dolmabahçe Anlaşması BM tarafından yayınladıktan sonra Oruç Reis araştırma gemisi Yunan işgaline konu olan sözde 15 numaralı parsel bölgesine gönderilecek.https://t.co/RUwy3moWM1 pic.twitter.com/WQ2SmgD6PA
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ