Τουρκοι κρατικοί εκπρόσωποι

Τουρκία προς Γερμανία: «Μην παίρνετε θέση - η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας»

Η Τουρκία κάλεσε τη Γερμανία να μη ”χώνεται” και να μη γίνεται «όργανο ανομίας» (!) ούτε και να εκφράζει απόψεις σε ζητήματα όπου δεν έχει καμία εξουσία. Επανέλαβε δε τις κατηγορίες της πως δεν είναι εκείνη που παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά τα ελληνικά μαχητικά!

Η αντίδραση της Τουρκίας είναι απάντηση στα όσα δήλωσε χθες (15.06.2022) ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ, πως «η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

«Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος διατυπώνει αβάσιμες καταγγελίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας.

Ε.Ε σε Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις, σεβαστείτε τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ένα χρόνο και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο.

Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχουν καμία εξουσία και ευθύνη».

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως