{ Τελευταία νέα }

Τουρκική προπαγάνδα και fake news για τη φρεγάτα Λήμνος

Ακριβως αντίστροφη η κατάσταση απο αυτά που υποστηρίζουν οι Τούρκοι

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Τουρκική προπαγάνδα και fake news για τη φρεγάτα ΛήμνοςΑκριβώς αντίστροφη η κατάσταση από αυτά που υποστηρίζουν οι Τούρκοι

Στη Τουρκία υποστηρίζουν ότι η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» έπαθε ζημιά μετά από εμπλοκή που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis και ότι έπρεπε να αποσυρθεί στο κοντινότερο λιμάνι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνουν η Αθήνα και η Άγκυρα, χθες 12/8, το τουρκικό πλοίο Kemal Reis έκανε μια επιθετική κίνηση εναντίον της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού Λήμνος.
 
Το ελληνικό πλοίο φέρεται να στάθηκε στη θέση του και με τις κατάλληλες κινήσεις απέτρεψε την επιθετική κίνηση, Σύμφωνα με τους Τούρκους η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis παρεμπόδισε την ελληνική φρεγάτα και επειδή, υπέστη ζημιά, έπρεπε να αποσυρθεί στο πλησιέστερο λιμάνι.

Ακριβως αντίστροφη η κατάσταση  απο αυτά που υποστηρίζουν οι Τούρκοι

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κατάσταση είναι ακριβώς η αντίστροφη. Η φρεγάτα Λήμνος βρίσκεται στη θέση της, συνεχίζει να πλέει κανονικά στα νερά της Μεσογείου αλλάζοντας διαρκώς επιχειρησιακές θέσεις, ενώ το Kemal Reis πρέπει να… αποσυρθεί, καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, στην αποτυχημένη προσπάθειά της να χτυπήσει την ελληνική φρεγάτα.

Την ώρα που στα media σε Ελλάδα και Τουρκία κυκλοφορούν πολλές και διάφορες φήμες αναφορικά με το πώς έγινε το περιστατικό με την «επακούμβηση» της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην τουρκική φρεγάτα KELAM REIS, το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της ελληνικής φρεγάτας, μετά το συμβάν, στην οποία φαίνεται ότι δεν έχει υποστεί ούτε γρατζουνιά
 

Κίνδυνος ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα συνδέουν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, ως απάντηση στην τουρκική επιθετική κίνηση της Τουρκίας στα νερά του Καστελλόριζου.
 
Όπως είπε: «Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο: η Ελλάδα δεν θα κάνει ποτέ το πρώτο βήμα, αλλά καμία πρόκληση δεν θα παραμείνει αναπάντητη”.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα στο λαό, που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας 
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ