{ Τελευταία νέα }

«Τούρκοι» έγιναν οι Τούρκοι με την φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού δίπλα στο Oruc Reis

Τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να καταγγείλουν την φωτογραφία ως πλαστή


Κατηγορίες: Ελλάδα

«Τούρκοι» έγιναν οι Τούρκοι με την φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού δίπλα στο Oruc Reis"Τούρκοι" έγιναν οι Τούρκοι, με την φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου φαίνεται μία ελληνική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δίπλα στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

"Τούρκοι" έγιναν οι Τούρκοι, με την φωτογραφία που παρουσιάσε στο δελτίο ειδήσεων της η ΕΡΤ, όπου φαίνεται μία ελληνική φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δίπλα στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.  Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας τα τουρκικά ΜΜΕ πήραν φωτιά, προσπαθώντας να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.
 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr, η  ημερίδα Yeni Şafak - προσκείμενη στον Ερντογάν- γράφει ότι “το ελληνικό κρατικό κανάλι EΡΤ ξεκίνησε με ένα σκάνδαλο τα νέα του. Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis, το οποίο έπλεε στα ανοικτά του Καστελλόριζου παρενέβη μια ελληνική φρεγάτα με το επιχείρημα ότι “παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα” και το πλοίο “απομακρύνθηκε”. Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στις ειδήσεις εμφανίστηκε ως το αποδεικτικό . Ωστόσο, τα νέα ήταν ψέμα γιατί αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε μοντάζ στη φωτογραφία”. 
 
Φωτογραφία: ΕΡΤ

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ