{ Life }

Tραγανή μεσογειακή μπαγκετα με φετα και λαχανικα antipasti


Κατηγορίες: Γεύσεις

Tραγανή μεσογειακή μπαγκετα με φετα και λαχανικα antipasti



Tραγανή μεσογειακή μπαγκετα με φετα και λαχανικα antipasti

Υλικά
 
2 Μέτριες Μελιτζάνες
3 Μέτρια Κολοκυθάκια
2 Κόκκινες πιπεριες κέρατο  (φλωρίνης)
1 Ξηρό κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
150 - 200 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
2 Φρέσκες ντομάτες
Φύλλα ρόκας προαιρετικά
Μαύρη κατα προτίμηση μπαγκέτα φρεσκοψημμένη
Λίγη σως ταρταρ
Αλάτι
 
Για τη βινιγκρετ
Παρθένο ελαιόλαδο
Ξύδι
Βαλσάμικο
Κρέμα βαλσάμικου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις
 
Βάζουμε τις κοκκινες πιπεριες ολόκληρες στο φούρνο . Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια τα βάζουμε μαζι σε ενα μπωλ , βάζουμε πολυ λίγο ελαιόλαδο ισα ισα να αρωματιστουν τα λαχανικά μας και τα αλατίζουμε ελαφρά . Τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και τα φουρνίζουμε. Οταν δούμε οτι πάιρνουν χρωμα - γυρω στα 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο τα βγάζουμε να κρυώσουν. Οι πιπεριές θέλουν κοντα στα 20 λεπτά.  Μόλις  μαυρίσουν στην επιφάνεια  είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε απο το φούρνο και τις ξεφλουδίζουμε.
 
Σε ένα τάπερ βαζουμε τα ψημένα μας λαχανικα και βάζουμε λάδι , ξύδι , βινιγκρέτ , το σκορδάκι κομμενο σε φετούλες  ισα ισα τα υγρά να καλύπτουν μέχρι τη μέση τουλάχιστον τα λαχανικά μας, κλείνουμε ερμητικά και τοποθετουμε στο ψυγείο. Μετά απο τέσσερις ώρες αφου κρυώσουν καλά τα αντιπάστι μας είναι ετοιμα για χρήση. Προσοχή δεν ξανααλατίζουμε τα λαχανικά μας .
 
Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια τη φέτα και βάζουμε στην άκρη λίγα φύλλα ρόκας αν θέλουμε.
 
Ψήνουμε τη μπαγκέτα ή αγοράζουμε φρέσκια απο το φούρνο και την ανοίγουμε στη μέση για σάντουιτς.
 
Βάζουμε λίγη σως ταρτάρ, μια δόση απο τα μαριναρισμένα μας αντιπάστι, ενα κομμάτι φέτα, ντοματούλα και δυο ροδέλες κρεμμύδι.
 
Τη συνταγή μας έστειλε η αναγνώστρια του cityportal κ. Εριφύλη Κρουγκ





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ