Βία σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία

Τραγωδία με τουλάχιστον 129 νεκρούς σε γήπεδο της Ινδονησίας

Τραγωδία με τουλάχιστον 129 νεκρούς σημειώθηκε το Σάββατο σε αγώνα ποδοσφαίρου της Ινδονησίας μετά από συγκρούσεις οπαδών με αστυνομικούς.

Ειδικότερα,

μετά το τέλος του ματς ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια για το πρωτάθλημα της χώρας και την ήττα της πρώτης με 3-2 σκορ, χιλιάδες οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Kanjuruhan Stadium», όπου συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τον πανικό που προκλήθηκε πάρα πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν, ενώ εκατοντάδες οπαδοί λιποθύμησαν.

Οι συγκρούσεις των οπαδών με τους αστυνομικούς συνεχίστηκαν, με το γήπεδο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με το Reuters και άλλα ξένα δίκτυα τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε τοπικά Μέσα μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά. Διευθυντής νοσοκομείου επιβεβαίωσε στην τοπική τηλεόραση ότι ένα θύμα ήταν ηλικίας πέντε ετών.

Μετά τα θλιβερά γεγονότα η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, να ανακοινώνει πως θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι των απίστευτων επεισοδίων.

Η Arema FC δεν θα φιλοξενεί εντός έδρας αγώνες για το υπόλοιπο της σεζόν.