Τραγωδία με υποβρύχια πρόταση γάμου

Τραγωδία με υποβρύχια πρόταση γάμου

Ο Steven Weber και η αγαπημένη του, Kenesha Antoine, πηγαν για διακοπές στην Τανζανία. Για τη διαμονή τους επέλεξαν το εξωτικό Manta Resort, έξω από το νησί Pemba. Έμενα σε ένα δωμάτιο που κόστιζε 1700 δολάρια η κάθε διανυκτέρευση (απείχε 250 μέτρα από την ακτή και ήταν ημιβυθισμένο στο νερό για να έχει θέα στο βυθό).  Σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον ο Weber καταδύεται κάτω από το νερό για να ζητήσει από την Antoine να τον παντρευτεί.

Στο βίντεο, ο Weber κρατά μια χειρόγραφη πρόταση γάμου και η φίλη του κινηματογραφεί μέσα από το δωμάτιο.  Το σημείωμά του έλεγε: «Δεν μπορώ να κρατήσω την ανάσα μου αρκετή ώρα για να σου πω όλα όσα αγαπώ σε σένα. Αλλά, όλα αυτά που αγαπώ σε σένα, τα αγαπώ όλο και πιο πολύ κάθε μέρα». Μετά ο Weber αναστρέφει το φύλλο χαρτιού για να αποκαλύψει την πρόταση, προτού αποκαλύψει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.  

Η Antoine, επιβεβαιώνοντας το θάνατο του Weber σε μια ανάρτηση στο Facebook, δήλωσε ότι ο Weber δεν βγήκε ποτέ από το βυθό. Το Manta Resort με τη σειρά του επιβεβαίωσε στο BBC πως ο Weber πέθανε ενώ έκανε ελεύθερη κατάδυση μόνος έξω από το υποβρύχιο δωμάτιο, το απόγευμα της Πέμπτης.
Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Antoine είπε ότι ο  Weber δεν άκουσε ποτέ την απάντησή της στην πρότασή του, η οποία θα ήταν «ένα εκατομμύριο ναι». «Ποτέ δεν προλάβαμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο και να γιορτάσουμε την αρχή της υπόλοιπης ζωής μας μαζί, καθώς η καλύτερη ημέρα της ζωής μας μετατράπηκε στη χειρότερη, με τον πιο σκληρό τρόπο», έγραψε.  

Η αστυνομία της Ζανζιβάρης διερευνά τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου άνδρα.