Αμαξοστοιχία Λευκό έλος

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Απίστευτη ταλαιπωρία, εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στo «Λευκό Βέλος»

«H αμαξοστοιχία 60 ακινητοποιήθηκε πλησίον του ΣΣ Δεκελείας. Οι επιβάτες θα συνεχίσουν στον προορισμό τους με την αμαξοστοιχία 62», ανέφερε σε ανάρτησή της η Hellenic Train. Μία ώρα μετά ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση: «Απώλεια ηλεκτροκίνησης μεταξύ ΣΚΑ – Αθηνών, λόγω βλάβης γραμμής επαφής. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις».

Καθυστερήσεις και προβλήματα στην εκτέλεση του δρομολογίου καταγράφηκαν για το περίφημο «Λευκό Βέλος», την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Το τρένο το οποίο θεωρητικά μπορεί να κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες, ξεκίνησε σήμερα στις 5:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα, και από τις 6 το απόγευμα σταμάτησε λίγο έξω από την Αθήνα, στον σταθμό της Δεκέλειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε μηχανική βλάβη στην αμαξοστοιχία, όμως οι επιβάτες  δεν είχαν επίσημη ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έτσι, έμειναν εγκλωβισμένοι στο τρένο κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης και απίστευτης ταλαιπωρίας.

Ακολούθως η εταιρεία έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους». Το τρένο 62 αναχώρησε αλλά λίγο πριν το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) έσπασαν οι παντογράφοι και υπήρξε απώλεια ηλεκτροκίνησης σε μεγάλο τμήμα του δικτύου και συγκεκριμένα από το ΣΚΑ έως την Αθήνα και λίγο πιο πάνω.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και χωρίς ηλεκτροκίνηση κατέρρευσε ο σιδηρόδρομος και έμειναν σε διάφορα σημεία του δικτύου τρένα που είχαν ξεκινήσει τα ταξίδια τους. Ετσι, άρχισαν να σημειώνονται πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια.

Ταλαιπωρία υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες που περίμεναν να αναχωρήσουν με δρομολόγια από τον Σταθμό Λαρίσης

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως