Ο Ντοναλντ Τραμπ

Τραμπ: «Θα κάνω μεγάλη ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα7 Νοεμβρίου 2022, παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ότι θα προβεί σε μια «μεγάλη ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας κατά τα φαινόμενα την πολυαναμενόμενη επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για τον Λευκό Οίκο, την οποία υπαινίσσεται εδώ και εβδομάδες.

«Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο», είπε σε μια προεκλογική εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας 7/11/22, στην οποία παρέστη επισήμως προκειμένου να στηρίξει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τη Γερουσία των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς στο Οχάιο.

Η εμφάνιση του τέως Αμερικανού προέδρου προσέλκυσε την προσοχή γύρω από μια πιθανή δήλωση των σχεδίων του για το 2024. Μεγάλο μέρος αυτού του ενδιαφέροντος υποκινείται από τον ίδιο τον Τραμπ, ο οποίος προέτρεψε τους οπαδούς του την Κυριακή να «μείνουν συντονισμένοι» στην εμφάνισή με τον Βανς – ενός από τους δεκάδες υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών που έλαβαν την υποστήριξή του.

Ο Τραμπ περίμενε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της εκδήλωσης, απλώς για να πει ότι θα έκανε μια ανακοίνωση για το αν θα θέσει υποψηφιότητα την επόμενη εβδομάδα, ενώ νωρίτερα στελέχη του κόμματός του ανέφεραν ότι θα έκανε την ανακοίνωση στην εκδήλωση. Οι σύμβουλοι του τέως προέδρου τον προέτρεπαν εδώ και καιρό να αναβάλει οποιαδήποτε ανακοίνωση μέχρι μετά τις εκλογές της Τρίτης, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν «αέρα νίκης».