Τρία μόνιμα εκθετήρια στο Μουσείο Τεχνολογίας

Τρία μόνιμα εκθετήρια στο Μουσείο Τεχνολογίας

Στο Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. ΝΟΗΣΙΣ άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του το Μουσείο Τεχνολογίας, με τρία μόνιμα εκθετήρια:
ΤΕΧΝΟΠΑΡΚΟ
Το Τεχνοπάρκο είναι ένας χώρος όπου η γνώση συναντά το παιχνίδι. Ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά και μαθαίνει διασκεδάζοντας μυστικά της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 διαδραστικά εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών πεδίων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.α. Τα συμμετοχικά εκθέματα μυούν σταδιακά τον επισκέπτη στη λογική και στις μεθόδους της επιστημονικής σκέψης, ενθαρρύνουν την ενασχόληση με την τεχνολογία και κάνουν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων, κυριολεκτικά, παιχνίδι.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας: από το καμίνι κεραμικής έως το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Τα εκθέματα αυτά αφορούν σε τομείς της καθημερινής ζωής, των κατασκευών, της μηχανολογίας, της ναυτιλίας, των μετρήσεων και άλλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίσθηκαν. Με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται ο ρόλος και η σημασία της τεχνολογίας στην ανάπτυξη τόσο του αρχαιοελληνικού, όσο και του δυτικού πολιτισμού.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Οχήματα ιστορικού, εκπαιδευτικού και συλλεκτικού ενδιαφέροντος, από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μεταφέρουν νοερά τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού των αυτοκινήτων. Παράλληλα, προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν ή και να θυμηθούν κάποια ξεχωριστά αυτοκίνητα, που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης και επηρέασαν την εξέλιξή της.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για τα εκθετήρια του Μουσείου Τεχνολογίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το link:
http://www.noesis.edu.gr/index.php?action=ekthetiria
 
Εξάλλου, συνεχίζονται οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών, μπορείτε να βρείτε στο link: http://www.noesis.edu.gr/ index.php?action=article_drastiriotites&pageTitle=enarxi
 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ TOY ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ
Τρίτη – Πέμπτη: 9.00 – 15.00
Παρασκευή: 9.00 – 15.00 & 17.00 – 20.00
Σάββατο: 15.00 – 21.00
Κυριακή: 11.00 – 21.00
Αργίες: το ωράριο λειτουργίας ανακοινώνεται κατά περίπτωση (28η Οκτωβρίου 2009, το Κέντρο λειτουργεί 12.00 – 18.00)
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310 483000, www.noesis.edu.gr
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως