Τριανταφυλλίδης: Δεύτερος μαύρος Νοέμβρης για τη Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης εξέπεμψε SOS για τη Θεσσαλονίκη και μίλησε για «εικόνες ανθρωπιστικής και υγειονομικής καταστροφής στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης» κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε: «Ελπίζω ότι το γεγονός ότι βρίσκομαι 502 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, να μη στερεί τη δυνατότητα στο εθνικό κέντρο και στην αρμόδια Κυβέρνηση να τείνει ευήκοον ους σε μια τραγωδία εν ροή. Μιλώ για το δεύτερο «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης. Μιλώ για εικόνες ανθρωπιστικής και υγειονομικής καταστροφής στα νοσοκομεία, για θαλάμους με εκατόμβη νεκρών που, πραγματικά, θα έπρεπε να μας συγκλονίζουν όλους. Ας φύγουμε από την οξεία «συριζίτιδα» ή ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και για όλα ευθύνονται οι πρώην, οι νυν, οι επόμενοι και ας προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τραγωδία που συγκλονίζει αυτή τη στιγμή εκατομμύρια συμπολίτες μας, συνανθρώπους μας και έχει μεταβάλει δραματικά την καθημερινότητά του. Ζει με την απώλεια γνωστών του,  συγγενών του, που όλα αυτά θα έπρεπε να μας κάνουν τουλάχιστον σαν ανθρώπους να αποβάλουμε για λίγο στον τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας τη στενή κομματική προσέγγιση των πραγμάτων».

«Θέλω να σας μιλήσω γι’ αυτό που βιώνουμε στη Θεσσαλονίκη»

«Ξεκινάμε από τον εμβολιασμό. Λέμε σε όλους εμβολιαστείτε κι εμβολιαστείτε σε όλους τους τόνους και γίναν τραγικά λάθη για να φτάσουμε σε αυτά τα ποσοστά. Η κυβέρνηση να μη παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, ότι νίπτει τας χείρας της γι’ αυτό που συμβαίνει. Από το φιάσκο με την AstraZeneca, που ένα μήνα πριν πανηγύριζαν για το ότι θα εμβολιάζονται νέοι άνθρωποι και ένα μήνα μετά η κ. Θεοδωρίδου έλεγε ότι δεν ενδείκνυται για ανθρώπους κάτω των 60. Και να μη μιλήσουμε για άλλα γιατί δε θέλω να ασχοληθώ μ’ αυτό. Θέλω να ασχοληθούμε με το τώρα. Και το τώρα είναι η τρίτη δόση, και πάλι συνεχίζονται τα λάθη. Λέει ο κ. Θεμιστοκλέους ότι ζητάς σε πέντε μέρες ραντεβού και γίνεται ενώ τα τοπικά ραδιόφωνα λένε ότι θέλει ο κόσμος να εμβολιαστεί με την τρίτη δόση και του δίνουν ραντεβού μετά από 20- 30 μέρες. Και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει; Πολλαπλασιάστε τα εμβολιαστικά κέντρα»

Στη συνέχεια πρόσθεσε «Στις 14/9 έθεσα στον υπουργό το ζήτημα της μονιμοποίησης των 16.000 συμβασιούχων και επικουρικών, αυτοί που δίνουν κάθε μέρα μάχη με τον κορωνοϊό. (…) Ακόμα και μέχρι σήμερα… ενισχύστε το σύστημα υγείας. Γιατί δε το κάνετε; 36 γιατροί σας έχουν στείλει εξώδικο. Σας λένε ότι υπάρχει θέμα. Το Παπανικολάου έχει διπλάσια θνητότητα λόγω έλλειψης κατάλληλης εκπαίδευσης. Δε πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά; Στις 18/10 υπήρχαν 16 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ο υπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχουν. Αρνητής της πραγματικότητας όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Από τις 26/4/2020 φωνάζω «ανοίξτε το λοιμωδών» που έκλεισε ο Γεωργιάδης το 2013. Δε μας ακούσατε. Κάνατε όλα τα νοσοκομεία covid και πριν ένα μήνα λέγατε ότι το ΕΣΥ δε θα ξαναγίνει μονοθεματικό και το κάνατε ένα μήνα μπροστά. Σας τα λένε και οι δικοί σας βουλευτές. Μην ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ασχοληθείτε με τους θανάτους, με τον πόνο, με την αγωνία εκατομμυρίων ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν covid αλλά μπορεί να έχουν άλλο νόσημα και δε μπορούν να χειρουργηθούν

Απευθυνόμενος προς τον κ.Πλεύρη ο κ.Τριανταφυλλίδης τόνισε «Ελάτε εδώ και κοιμηθείτε μέσα στο νοσοκομείο. Βάλτε τη στολή του «αστροναύτη», όπως την  ονομάζουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, μπείτε μέσα στις ΜΕΘ για να καταλάβετε τι σημαίνει να παλεύεις φάτσα κάρτα με τον κορωνοϊό. Εσείς το ζήσατε. Μεταφέρετε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη της πολιτείας που είναι δίπλα στους νοσηλευτές και στους γιατρούς. Κάντε το και σταματήστε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Αντίπαλός σας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα τραγικά στοιχεία των θανάτων είναι ο αντίπαλός σας, οι θάνατοι ανά εκατομμύρια. Και αλλού έχουμε χιλιάδες κρούσματα αλλά δεν έχουμε τόσους θανάτους. Αφήστε, λοιπόν, αυτόν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι και ανοίξτε ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης για να βρούμε άκρη και να βγούμε από αυτή τη μέγγενη, από αυτό το θανατικό», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η τοποθέτησή του:

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως