{ Τελευταία νέα }

Τριήμερη απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα από την Πέμπτη 23 Μαΐου


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Τριήμερη απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα από την Πέμπτη 23 ΜαΐουΑπό την Πέμπτη έως και το Σάββατο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια απεργούν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις αποζημιώσεις τους εξαιτίας των υποχρεωτικών επιστροφών στον ΕΟΠΥΥ.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια απεργούν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις αποζημιώσεις τους εξαιτίας των υποχρεωτικών επιστροφών στον ΕΟΠΥΥ.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βασίλη Πλαγιανάκο, «αυτό συμβαίνει διότι στις περικοπές του claw back, πρέπει να προσθέσουμε τις περικοπές που γίνονται αυτόματα κάθε μήνα που υποβάλουμε τις απαιτήσεις μας στον Οργανισμό, μέσω των αναγκαστικών τμηματικών εκπτώσεων (rebate), οι οποίες στην κατηγορία των εξετάσεων βιολογικών υλικών φτάνουν το 50% στη μεγαλύτερη τους κλίμακα και στην κατηγορία των απεικονιστικών εξετάσεων η μεγαλύτερη κλίμακα φτάνει το 45%».
 
«Σ? αυτήν την τραγική πραγματικότητα» συνεχίζει η επιστολή «στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, το Υπουργείο Υγείας από την αρχή του τρέχοντος έτους, αφενός μεν προσθέτει νέες πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις στον κωδικό μας, αφετέρου δε καταργεί τελείως σε πολλές κατηγορίες ασθενών την μικρή συμμετοχή του 15% που είχαν οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς όμως ο Οργανισμός να αναλαμβάνει το κόστος της κοινωνικής του πολιτικής και να το μεταφέρει ουσιαστικά στις πλάτες μας.»
 
Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΙΔΙΚ δηλώνει στην επιστολή της πως παραμένουν διατεθιμένοι να συζητήσουν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «και με το Υπουργείο Υγείας την ανεύρεση λύσεων για την επιβίωση των ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ