Από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Αυγούστου διοργανώνονται τα «Τριλόφεια 2026» στην Κοινότητα Τριλόφου του Δήμου Θέρμης. Τα «Τριλόφεια» συνδέουν τη θρησκευτική παράδοση με τον πολιτισμό, τη μουσική, τον χορό και τη συλλογική συμμετοχή.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:00
Αύλειος χώρος εκκλησίας: Εκδήλωση της ενορίας, με προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού», με θέμα τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.
Παρασκευή 14 Αυγούστου
07:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
19:30: Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
21:00: Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας. Ακολουθούν εκδηλώσεις στην πλατεία της Κοινότητας, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου και του Χορευτικού Ομίλου Τριλόφου «Ζουμπάτ», και η βραδιά ολοκληρώνεται με μουσική εκδήλωση.
Σάββατο 15 Αυγούστου
07:00 έως 10:30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
19:30: Εσπερινός και Εγκώμια εις την Υπεραγία Θεοτόκο.
21:00: Καθιερωμένο παραδοσιακό μοίρασμα ψαριών, κρασιού και άρτου, ακολουθεί μουσική βραδιά στην πλατεία της Κοινότητας.
Κυριακή 16 Αυγούστου
07:00: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Κτητορικό Μνημόσυνο.
19:00: Εσπερινός και Προσκύνηση της εικόνας της Παναγίας του Κύκκου.
21:00 έως 00:00: DJ Party, στον χώρο «Πέτρινο».
Τα «Τριλόφεια 2026» διοργανώνονται με τη συμμετοχή του Δήμου Θέρμης, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Τριλόφου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου, του Χορευτικού Ομίλου Τριλόφου «Ζουμπάτ» και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας. Συνδιοργάνωση: Α.Μ.Π. Σύλλογος «Δόξα» Τριλόφου, Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης.
Για περισσότερες πληροφορίες, η Κοινότητα Τριλόφου είναι διαθέσιμη στα τηλέφωνα 23923 30200 και 23923 30210.

