{ Τελευταία νέα }

Τριμερής συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο μετά την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά


Κατηγορίες: Πολιτική

Τριμερής συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο μετά την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά ΣοφιάΤριμερής συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο

Τριμερής συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μετά την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
 
Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε κατόπιν γερμανικής πρωτοβουλίας και είναι ενδεικτική της βούλησης του Βερολίνου να μη διαρραγούν οι δίοδοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. 
Στη συνάντηση, την οποία επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές των Αθηνών, αναφέρθηκε αρχικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνέντευξή του στην Χουριέτ.
«Συνεργαζόμαστε με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.  Με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, έχουμε ξεκινήσει και πάλι έναν διάλογο. Ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας. Εάν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος», κατέληξε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ