Τρομοκρατική ενέργεια το συμβάν έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο

Τρομοκρατική ενέργεια το συμβάν έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter σχετικά με το συμβάν του οχήματος που προσέκρουσε στον φράχτη του Βρετανικού Κοινοβούλιου.
 
«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. Αργότερα η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο. 
 
Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο κρατείται ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.
 
Σημειώνεται ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» και είδαν έναν ασημί αυτοκίνητο να πέφτει στις μπάρες στις 7.30 τοπική ώρα.
 
Τι λένε οι μάρτυρες
 
Νομίζω ότι ήταν μια σκόπιμη ενέργεια,  το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στα οδοφράγματα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Περπατούσα από την άλλη πλευρά του δρόμου, άκουσα ένα θόρυβο και κάποιος φώναξε, γύρισα και είδα ένα ασημένιο αυτοκίνητο που κινούνταν πολύ γρήγορα κοντά στα οδοφράγματα, ίσως και στο πεζοδρόμιο», πρόσθεσε. 
Ένας οδηγός λεωφορείου που κινούνταν εκεί τη στιγμή του συμβάντος είπε: «Νομίζω ότι δεν είναι κανονικό τροχαίο, γιατί υπάρχει εμπόδιο εκεί. Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στα οδοφράγματα».
 
Ο συλληφθείς ύποπτος δεν συνεργάζεται με την αστυνομία
 
Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού ανακοίνωσε ότι το σημερινό συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.
Ο συλληφθείς δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως