Τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας συζήτησαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Κορυτσάς

Τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Κορυτσάς, στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού, της τεχνολογίας και της πολιτικής προστασίας, συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον ομόλογό του από την Κορυτσά Φίλο Σωτηράκ (Filo Sotiraq), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως οι δύο δήμοι είναι αδελφοποιημένοι από το 2005, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά των πολιτών τους. «Ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων από την Κορυτσά έχουν έρθει στην πόλη μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έχουν ενσωματωθεί, είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ιστού και της οικονομίας της πόλης μας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, υπογραμμίζοντας πως σύντομα οι δύο δήμοι θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας «ώστε με την όποια τεχνογνωσία, να προσφέρουμε γνώσεις στους νεαρούς επιστήμονες, νεαρούς επαγγελματίες και φοιτητές από την περιοχή της Κορυτσάς».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορυτσάς είπε ότι οι δύο πόλεις έχουν μια σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και ιστορίας. «Η Θεσσαλονίκη για πολλούς ανθρώπους από την Κορυτσά είναι το δεύτερο σπίτι τους. Έχουν ενσωματωθεί εδώ και πιστεύω ότι είναι μια γέφυρα για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων».

Ο κ. Σωτηράκ, σε ό,τι αφορά τον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε ότι μουσικά συγκροτήματα των δύο πόλεων μπορούν να ταξιδεύουν εκατέρωθεν για εμφανίσεις, ενώ για τον τομέα της εκπαίδευσης σημείωσε πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε παράλληλα πως η Κορυτσά είναι ο μεγαλύτερος προορισμός του τουρισμού στην Αλβανία.

Ο κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε πως το επόμενο διάστημα θα ανταποδώσει την επίσκεψη στην πόλη της Κορυτσάς, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους των δύο δήμων.

Από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης και ο γενικός γραμματέας Ευθύμης Φωτόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ενισχύεται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα περιστατικά συμπλοκών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως