Τσεχία: Λειτουργεί το πρώτο drive-in εμβολιαστικό κέντρο κατά της covid

Ράπιντ τεστ

Εγένετο το πρώτο drive-in εμβολιαστικό κέντρο στην Τσεχία… Είτε επιβαίνουν σε λιμουζίνες, είτε σε σακαράκες, οι Τσέχοι οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους μπορούν πλέον να βγάζουν το μπράτσο από το παράθυρο του οχήματός τους και να εμβολιάζονται για την Covid-19, στο πρώτο drive-in εμβολιαστικό κέντρο της χώρας.

Το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται σε ένα ολοκαίνουριο πάρκινγκ, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Πίλσεν, στη δυτική Τσεχία. Από τη Δευτέρα, που άρχισε να λειτουργεί, έχει χορηγήσει περίπου 1.400 δόσεις εμβολίων.

«Μπορούμε τώρα να κάνουμε 200-300 εμβόλια την ημέρα, αλλά ο αριθμός θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα και οι δυνατότητές μας μπορεί να φτάσουν τις 1.200 δόσεις ημερησίως», εξήγησε σήμερα η Έβα Μιλέροβα, η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Primaved. Όπως είπε, οι άνθρωποι εμβολιάζονται έξω ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς του νοσοκομείου και μπορούν να πηγαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο είτε με το αυτοκίνητό τους, είτε με τα πόδια.
Το drive-in είναι «πιο άνετο, ιδίως για ανθρώπους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, όπως εγώ», είπε ο Βάτσλαβ Κόρετς, που οδηγούσε ένα παλιό Citroën Picasso, με το σηματάκι των ΑΜΕΑ στο παρμπρίζ.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, δυσκολεύτηκε να ξεκινήσει την εμβολιαστική εκστρατεία της και μέχρι σήμερα μόνο 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 1,65 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και περίπου 30.000 θάνατοι. Η κυβέρνηση χαλάρωσε πρόσφατα τους περιορισμούς, ανοίγοντας σχολεία και καταστήματα αφού πλέον καταγράφονται λιγότερα από 1.000 κρούσματα ημερησίως.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως