«Τσεκούρι» στον αριθμό των μελών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- Από πόσα άτομα θα απαρτίζεται πλέον

Τέλος εποχής για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων λοιμωξιολόγων όπως τη γνωρίζαμε, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της επιτροπής που μας συνόδευσε καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, δίνοντας σήμα επιστροφής σταδιακά στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, και τον Γιάννη Καντέλη, η νεά επιτροπή θα είναι επταμελής καθώς μέχρι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αριθμεί 33 μέλη.

Οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με  το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown.

Όπως εκτιμούν αξιωματούχοι πλέον έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της πανδημίας και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

(φωτογραφία αρχείου, Συνάντηση Εθνικής Επιτροπής Υγείας για την καταπολέμηση του covid με την ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου 2020)

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης-Ανασχηματισμός σε ΕΟΔΥ – Φεύγει o Αρκουμανέας έρχεται ο Βασιλακόπουλος;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως