Τσιάρας: Κακούργημα και πάλι το έγκλημα της αιμομιξίας

Σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική βία κατά ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία σε οποιαδήποτε μορφή ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ανακοίνωσε ότι στο εξής το έγκλημα της “αιμομιξίας” δηλαδή της σεξουαλικής συνεύρεσης στενών συγγενών, θα είναι κακούργημα καθώς με την πρόσφατη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 είχε γίνει πλημμέλημα.

Επίσης ο υπουργός εξήγγειλε δύο σημαντικές αλλαγές.

  • Την αναστολή της έναρξης του χρόνου παραγραφής, τόσο για τα πλημμελήματα, όσο και για τα κακουργήματα από τον χρόνο ενηλικίωσης του θύματος.
  • Την αλλαγή του τρόπου άσκησης της ποινικής δίωξης. Πλέον το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας θα διώκεται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση.

Ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε περισσότερα χρόνια στη φυλακή κατά δραστών ειδεχθών εγκλημάτων, ληστείες και άλλα, ενώ για τα ισόβια η πρόταση της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο για να παρακολουθεί την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, είναι τα ισόβια πρακτικά να σημαίνουν 20 χρόνια στη φυλακή αντί τα 16 που είναι σήμερα.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως