{ Τελευταία νέα }

Τσίπρας: Οι Έλληνες άκουγαν Deutsche Welle στην Κατοχή


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Τσίπρας: Οι Έλληνες άκουγαν Deutsche Welle στην ΚατοχήΣυνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open παραχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίοςμεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά

«Ονοματεπώνυμα ζητάω να μου πει ο κύριος Μητσοτάκης. Και ονοματεπώνυμα θα ζήταγα και από εσάς που είστε δημοσιογράφοι. Και όχι να περιμένουμε από τη Financial Times, όχι να περιμένουμε λες και είμαστε στην περίοδο της κατοχής και βάζουμε Deutsche Welle, να ενημερωνόμαστε από τα ρεπορτάζ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης. Περίμενα από εδώ, από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».
Αυτή ήταν ακριβώς η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του, το βράδυ της Τρίτης (19.11.2019) στο Open. 

Φυσικά η αναφορά στη Deutsche Welle που αφενός είναι Γερμανικό κανάλι αλλά και επιπλέον μια και ιδρύθηκε το 1953 δεν μπορεί να υπήρχε στη περίοδο της κατοχής, ξεσήκωσε πανηγύρι στο twitter  Το hashtag tsipras_DeutscheWelle δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. 

Προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αναφερθεί είτε στην ενημέρωση από την ελληνική υπηρεσία του BBC κατά τη περίοδο της Κατοχής, ή μπερδεύτηκε με την περίοδο της Χούντας που υπήρχε ενημέρωση και από την Deutsche Welle.

 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ