Ήδη από την παιδική μας ηλικία, οι αναμνήσεις μας συνδέονται με ήχους και μυρωδιές… Μία από τις πιο έντονες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων είναι τα μεσημέρια στην κουζίνα του σπιτιού μας, με τη μητέρα μας να ετοιμάζει με αγάπη και περίσσια μαεστρία τους αγαπημένους μας μεζέδες για το οικογενειακό τραπέζι. Ο ήχος του λαδιού που καιγόταν στο τηγάνι και η «έκρηξη» μυρωδιών και χρωμάτων έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες μας, κάνοντάς μας να νοσταλγούμε εκείνα τα αγνά, όμορφα χρόνια της αθωότητας.
Μέσα από νότες νοσταλγίας για εποχές αλλοτινές, γεμάτες θαλπωρή και αγάπη, γεννήθηκε το «Τσιρ Τσιρ Μεζέ», παίρνοντας το όνομά του από αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο του τηγανίσματος της μαμάς… Η Τζούλια, ο Θάνος και ο Ιωσήφ κατάφεραν, λοιπόν, να μετατρέψουν τη νοσταλγία σε δημιουργία, με αποτέλεσμα αυτό το μοναδικό μαγαζί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Μία εντυπωσιακή βιτρίνα με ποικιλία μεζέδων, αλλά και μία εκπληκτική κάβα κρασιών
Μπαίνοντας μέσα στον χώρο του «Τσιρ Τσιρ Μεζέ» βλέπεις την εντυπωσιακή του βιτρίνα με απίθανους μεζέδες για να κάνεις τη δική σου προσωπική επιλογή, σε συνδυασμό με τα κρασιά της μοναδικής του κάβας κρασιών.
Το «Τσιρ Τσιρ Μεζέ» είναι αυθεντία στα θαλασσινά, καθώς προσφέρει στους πελάτες του κορυφαία ποιότητα σε απόλυτα προσιτές τιμές. Εμείς λατρέψαμε το θραψαλάκι τσιρ 3 Αστέρων Michelin, τα καβούρια σωτέ σβησμένα με ούζο, όπως και τον φιλεταρισμένο γαύρο με ξύδι και δεντρολίβανο.
Σε περίπτωση που προτιμάς τα κρεατικά, θα εκπλαγείς με το πόση νοστιμιά μπορεί να κρύβεται μέσα στις πιο απλές γεύσεις. Μερικά από τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι τα μελωμένα μπριζολάκια, το λουκάνικο με γραβιέρα Γρεβενών, τα τηγανητά κεφτεδάκια με ούζο και το μοσχαρίσιο ντονέρ.
Η μπριζόλα του «Τσιρ Τσιρ Μεζέ» είναι μία κατηγορία από μόνη της – ένα γαστρονομικό όνειρο για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν το καλό φαγητό. Οι επιλογές σου θα κυμανθούν ανάμεσα στην εξαιρετική πορκέτα με δενδρολίβανο 300γρ. και 500γρ., την μπριζολοπανσέτα Tomahawk 700γρ., τη σταβλίσια με μαρμάρωση 500 γρ., τη μοσχαρίσια 500 γρ. και την προβατίνα 250-300 γρ..
Εάν πάλι επιλέξεις κάποιο πιάτο από τα ζυμαρικά, παράγγειλε «του βουνού» με μοσχαρίσιο καβουρμά, πέστο βασιλικού, σάλτσα ντομάτας, σουσάμι και παρμεζάνα και θα ενθουσιαστείς…
Φυσικά, ένα ωραίο τραπέζι ολοκληρώνεται με ένα λαχταριστό επιδόρπιο και το «Τσιρ Τσιρ Μεζέ» έχει φροντίσει και γι’ αυτό, με γλυκά παραγωγής του. Παρφέ σοκολάτας, πάβλοβα ή προφιτερόλ, ό,τι και να επιλέξεις θα είναι το ιδανικό «κλείσιμο» για το γαστρονομικό σου ταξίδι.
Το φαγητό του «Τσιρ Τσιρ Μεζέ» αναβλύζει αγάπη και αυτό είναι κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις ήδη από την πρώτη δοκιμή. Ένα μαγαζί αυθεντικό, με ποιότητα και απόλυτο σεβασμό στους πελάτες του.
Εμάς, πάντως, μας κέρδισε την καρδιά!
Διεύθυνση: Ερμού 26, Στοά Μοδιάνο
Τηλέφωνο: 2310 283739
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 12:00-1:00, Παρασκευή και Σάββατο 12:00-2:00, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ
Facebook
Instagram
Διαβάστε επίσης: «Αυλή»: Μία εξωτικής ομορφιάς όαση στη δυτική Θεσσαλονίκη!
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε