Τζένιφερ Άνιστον

Τζένιφερ Άνιστον: Αποκάλυψε στο «People» το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από τα 30 της χρόνια

Η διάσημη ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό “People” αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Η 53χρονη ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα ύπνου εδώ και δεκαετίες και παραδέχτηκε  ότι συχνά ανησυχεί ότι δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί, προκαλώντας άγχος στον εαυτό της τη νύχτα.

«Φοβάμαι να περάσω άλλη μια νύχτα μετρώντας ρωγμές στους τοίχους», είπε η ηθοποιός του Morning Show. «Νομίζω ότι ξεκίνησε κάπου στα 30 μου ή ακόμα και νωρίτερα, αλλά απλά δεν αρχίζεις να παρατηρείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου όταν είσαι νέος».

Πρόσθεσε, «Ξεκίνησε ως κάτι που απλώς θα δεχόμουν και μετά ξαφνικά συνειδητοποιείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου και πώς επηρεάζει την ημέρα και τη δουλειά σου, τη λειτουργία του μυαλού και τη σωματική σου διάπλαση».

Η πρώην σταρ των Friends συνέχισε εξηγώντας ότι όσο περισσότερο «ανησυχεί» για τον ύπνο, τόσο πιο δύσκολο είναι να κοιμηθεί και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ήταν υπνοβάτης.

«Υπήρξα υπνοβάτης. Το κατάλαβα όταν μία νύχτα με ξύπνησαν οι συναγερμοί του σπιτιού που είχα βάλει και που με “έπιασαν” να κυκλοφορώ μέσα στον χώρο.Δεν νομίζω ότι το κάνω πια αυτό – τότε ήταν που είχα μεγάλη έλλειψη ύπνου».

Η Jennifer – η οποία πιστεύεται ότι ζήτησε ιατρική βοήθεια για τα προβλήματα ύπνου της – εξήγησε ότι ήταν δύσκολο να διατηρήσει τον εαυτό της υγιή επειδή η έλλειψη ύπνου την εμπόδιζε να ασκηθεί.

«Ήταν το τελευταίο πράγμα στη λίστα (ο ύπνος), αλλά δεν μπορείς πραγματικά να τηρήσεις τους τρεις πυλώνες της υγείας – που είναι η διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος – εάν δεν μπορείς πραγματικά να ασκηθείς και δεν μπορείς πραγματικά να φάς σωστά εάν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, γιατί το σώμα σου είναι τόσο εντελώς “κομμάτια”».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΠΝΙΑ;

Σύμφωνα με το webmd, η αϋπνία είναι μια διαταραχή ύπνου κατά την οποία έχετε πρόβλημα να πέσετε ή/και να κοιμηθείτε.

«Η κατάσταση μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη (οξεία) ή μπορεί να διαρκέσει πολύ (χρόνια). Μπορεί επίσης να έρθει και να φύγει.

«Η οξεία αϋπνία διαρκεί από 1 νύχτα έως μερικές εβδομάδες. Η αϋπνία είναι χρόνια όταν συμβαίνει τουλάχιστον 3 νύχτες την εβδομάδα για 3 μήνες ή περισσότερο.

Υπάρχουν δύο τύποι αϋπνίας: πρωτοπαθής και δευτεροπαθής.

Πρωτοπαθής αϋπνία: Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα ύπνου σας δεν συνδέονται με καμία άλλη πάθηση ή πρόβλημα υγείας.

Δευτερογενής αϋπνία: Αυτό σημαίνει ότι έχετε προβλήματα με τον ύπνο λόγω μιας κατάστασης υγείας (όπως άσθμα, κατάθλιψη, αρθρίτιδα, καρκίνος ή καούρα). πόνος; φαρμακευτική αγωγή; ή χρήση ουσιών (όπως αλκοόλ).

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως