Uli Jon Roth Ο θρύλος της κιθάρας για μία και μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη

Uli Jon Roth Ο θρύλος της κιθάρας για μία και μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη

Ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες με παγκόσμια αναγνώριση, μέλος των Scorpions τη δεκαετία του 1970, με τους οποίους κυκλοφόρησε τους δίσκους “Fly to the Rainbow”, “In Trance”, “Virgin Killer”, “Taken by Force” και “Tokyo Tapes live recording” και είναι αυτός που δημιούργησε το νεοκλασσικό metal είδος εφηύρε την sky guitar και έχει μοιραστεί τη σκηνή με G3, Joe Satriani, Michael Schenker και άλλους πολλούς, έρχεται στην Ελλαδα, για να παίξει για πρώτη φορά στη πολυετή του καριέρα ακουστικό show, με τρεις κιθάρες και ένα πιάνο!
Στη συναυλία η οποία θα διαρκέσει πάνω από 2 ώρες θα ακουστούν τραγούδια των “Scorpions”, αλλά και από τη προσωπική του δουλειά, καθώς και κομμάτια από Vivaldi, Mozart και άλλα κομμάτια τα οποία δεν έχει παίξει ποτέ στο παρελθόν!
 
Λίγα Λόγια για τον Uli Jon Roth
 
Ένας σπουδαίος κιθαρίστας, που θεωρείται από τους πρώτους που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νέο-κλασσικού είδους της metal, ο Uli Jon Roth. Η ενασχόληση του με την κιθάρα, ξεκίνησε στην ηλικία των 13 ετών και δύο χρόνια μετά, έπαιζε κανονικά. Στις αρχές του ?70, μπήκε στους Dawn Road που είχαν στη σύνθεσή τους και τον τραγουδιστή Klaus Meine. 
Το υλικό της μπάντας που ήταν σε μεγάλο βαθμό του Roth, τράβηξε το ενδιαφέρον των τότε μελών των Scrorpions που πρότειναν στους δύο μουσικούς, να ενσωματωθούν στις τάξεις τους. Το συγκρότημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέσα από τα τέσσερα άλμπουμ που κυκλοφόρησε μεταξύ του 1974 και 1977, με τον κιθαρίστα να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο και να ξεχωρίζει τόσο για τη συμβολή του στην καθιέρωση της μπάντας όσο και για τις ικανότητες του. 
Οι εντάσεις όμως ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που επιθυμούσαν μια πιο hard rock ηχητική κατεύθυνση και σε εκείνον που διαφωνούσε, οδήγησαν στην αποχώρηση του το 1978. Ο Roth, προχώρησε σχηματίζοντας μια τριμελή μπάντα, τους Electric Sun, στους οποίους εκτός από κιθάρα, τραγουδούσε κιόλας. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1979, με έναν ήχο που θύμιζε Scorpions, είχε όμως μεγαλύτερες επιρροές από Hendrix και πιο αργά κομμάτια. 
Τα στοιχεία αυτά έγιναν εντονότερα στη δεύτερη κυκλοφορία τους, ενώ το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους, εξερευνά συμφωνικά νέο-κλασσικά ροκ εδάφη, ενώ ο μουσικός επεκτείνει το συνθετικό του φάσμα, εισάγοντας και τη νέα του εφεύρεση, την κιθάρα Sky Guitar, που περιέχει έξι οκτάβες. Μετά τους Electric Sun, πέρασε σε μια νέα δημιουργική φάση, συνθέτοντας τέσσερις συμφωνίες και δύο κονσέρτα και κάνοντας μερικές παραστάσεις με συμφωνικές ορχήστρες σε όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποίησε το όνομα Uli Jon Roth?, για όλες τις μετέπειτα κυκλοφορίες και εμφανίσεις του. 
Ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του, αποτελούν η συμμετοχή του στην περιοδεία G3 το 1998, με τους Joe Satriani και Michael Schenker, η εμφάνιση του το 2001 στο ροκ φεστιβάλ του Castle Donington που καταγράφηκε σε DVD καθώς και αυτή του 2006, στο Wacken Open Air Festival με τους Scorpions. Ο Roth έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε κιθαρίστα της metal και ροκ σκηνής. 

Info
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015
Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Ώρα έναρξης: 21.00
Προπώληση: 12 ευρώ. Ταμείο: 15 ευρώ.
Σημεία Προπώλησης:
Nephilim Metal Store//Dizzy Dolls//Musicland (Joe)//Eightball 
και ηλεκτρονικά στο www.123tickets.gr
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως