πρόσοψη καταστήματος

Vanilla Gelateria: Πραγματικό παγωτό με όλη τη σημασία της λέξης

Είναι γνωστό πως το καλοκαίρι δεν το μετράμε με μέρες, αλλά με παγωτά.

Και αν είναι να απολαύσεις καλό παγωτό, τότε όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν στη Ρώμη, αλλά, κάπου πάλι με ιταλική εσάνς. Ως το Vanilla Gellateria, κοινώς στο σπίτι του gelato, που όλοι ξέρουμε πως σημαίνει παγωτό στα ιταλικά.

Και εφόσον κάναμε τέτοια εισαγωγή ας βουτήξουμε πιο βαθιά και να σου πούμε πως στο Vanilla θα βρεις τις εξαίσιες γεύσεις παγωτών του Λουϊζου, που εκπαιδεύτηκε στη Μπολώνια και εργάστηκε σε μια οικογένεια Ιταλών με εμπειρία 3 γενεών στο gelato, για να μάθει πώς να δημιουργεί εκείνο το παγωτό που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο – αλλά θυμίζει τις καλύτερες παιδικές σου αναμνήσεις.

Ένας παγωτοποιός ή αλλιώς ένας τζελατιέρης που ξέρει όσο λίγοι το παγωτό!

Εδώ το παγωτό φτιάχνεται κυριολεκτικά από το μηδέν

Το σημαντικό είναι πως είτε είσαι τύπος φράουλα είτε τύπος σοκολάτας, στο Vanilla δεν θα βρεις πουθενά τυποποιημένα μίγματα και συντηρητικά – εδώ το παγωτό φτιάχνεται κυριολεκτικά από το μηδέν – και αυτό είναι και το μυστικό της τόσο άψογης, γεμάτης, λαχταριστής γεύσης του.

Η γεύση φυστίκι Αιγίνης για παράδειγμα, φτιάχνεται ως εξής. Στο εργαστήριο, ο Λουίζος προμηθεύεται φυστίκι από παραγωγούς του νησιού της Αίγινας και φτιάχνουν δικό τους ταχίνι φυστίκι κι από εκεί ξεκινά την παραγωγή του παγωτού – ή όταν ζητάς φράουλα να ξέρεις πως όντως, τρως σορμπέ από πραγματικές φράουλες που κόπηκαν, πάγωσαν και έγιναν παγωτό!

Πολλές γεύσεις για να διαλέξεις

Με πάνω από 30 διαφορετικές γεύσεις παγωτού -οι 12 από τις οποίες είναι σταθερές, και οι υπόλοιπες διαρκώς για να έχουμε πάντα διαφορετικές επιλογές και για να δοκιμάζουμε νέα μιξ- είναι σίγουρο πως θα βρεις κάποιες που θα σε οδηγούν πάντα στη Μητροπόλεως 129 για να ξαναδοκιμάσεις.

εσωτερικός χώροςπρόσοψη καταστήματος

Βανίλια Μαδαγασκάρης, φυστίκι Αιγίνης, καπουτσίνο, τριαντάφυλλο, σορμπέ δυόσμος, coconut & lime και άλλες πολλές γεύσεις.

Το παγωτό είναι έρωτας, και εδώ χτυπάει η καρδιά του. Perfetto, που λένε και οι Ιταλοί!

παγωτόφωτογραφίες πελατών

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 129, Κέντρο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 225566
Facebook
Instagram

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως