Μαρκ Ντιτρού

Βέλγιο: Προς κατεδάφιση το σπίτι του παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού

Το «σπίτι του τρόμου» στο Σαρλερουά, μία από τις κατοικίες του Βέλγου παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού, θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα εγερθεί μνημείο για τα θύματά του.

Οι εργασίες κατεδάφισης, που αναμένεται ότι θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, ξεκίνησαν την Τρίτη (7/6) το πρωί.

Οι εργάτες αφαίρεσαν σήμερα, με τη βοήθεια γερανού, τα κεραμίδια της σκεπής. Η κατεδάφιση θα γίνει σταδιακά, από τα πάνω προς τα κάτω.

Ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη του 2023 να δημιουργηθεί στον χώρο ένας «κήπος-μνημείο». Το μνημείο, που θα ονομάζεται «Μεταξύ γης και ουρανού», σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους γονείς των θυμάτων του που ήθελαν να φυτευτούν εκεί δέντρα και λουλούδια, «σύμβολα της ζωής», εξήγησε η Σάρα Μπουντερμπάν, η εκπρόσωπος του δημάρχου Πολ Μανιέτ.

Ο κήπος θα είναι ελαφρώς υπερυψωμένος, σε σχέση με τον δρόμο, και στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς τα υπόγεια.

Από το σπίτι αυτό απελευθερώθηκαν ζωντανές στις 15 Αυγούστου 1996 η Σαμπίν και η Λετίσια, δύο έφηβες ηλικίας 12 και 14 ετών, που ο Ντιτρού τις είχε κλείσει σε μια κρύπτη που έχτισε στο υπόγειο. Ήταν όμως πολύ αργά για τα άλλα θύματά του. Τη μεθεπόμενη ημέρα σε ένα άλλο σπίτι του Ντιτρού βρέθηκαν νεκρά δυο 8χρονα κοριτσάκια που είχαν και αυτά φυλακιστεί στη Μαρσινέλ. Η Ζουλί και η Μελισά είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 1995, 14 μήνες νωρίτερα, και πέθαναν από την πείνα.

Ο Μαρκ Ντιτρού, 65 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 2004 σε ισόβια κάθειρξη αφού κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή, την αιχμαλωσία και τον βιασμό έξι κοριτσιών και νεαρών γυναικών.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε σούπερ μάρκετ- 2 νεκροί

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως