Βέρτης: Απερρίφθη η προσφυγή για πάγωμα κατασχέσεων - Καλείται να πληρώσει 1 εκ. ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του nassosblog.gr, o δημοφιλής τραγουδιστης Νίκος Βέρτης αφού πλήρωσε πάνω απο 100.000 στο παρακαταθηκών και δανείων, προσπάθησε να παγώσει τις κατασχέσεις τόσο στην ατομική περιουσία του αλλά και στις εταιρείες που διαχειρίζεται.

Ωστόσο το Μονομελές Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα του τραγουδιστή για πάγωμα των κατασχέσεων και ξεκλείδωσε τις διαταγές πληρωμής. Ως εκ τούτο, πρέπει να καταβάλει άμεσα ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2021, δικαστικοί επιμελητές είχαν βρεθεί έξω από το νυχτερινό μαγαζί του διατηρεί ο Νίκος Βέρτης στη Θεσσαλονίκη και είχαν προβή σε κατάσχεση περιουσίας.

Η αντιδικία με τον πρώην συνεργάτη του τραγουδιστή

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση 3443/2020 είχε δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του Νικολάου Αρβανιτίδη (Βέρτη).
Πρόκειται για διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων με αιτούντα τον πρώην φερόμενο συνεργάτη του τραγουδιστή Αναστάσιο Χίου.

Ο Χίος όπως κατέθεσε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μπήκε “μπροστινός” σε εταιρεία συμφερόντων του τραγουδιστή και βρέθηκε ένα βήμα πρίν την φυλακή μιας και έφτασε να χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο σε υποχρεώσεις ποσό άνω των 700.000 .

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση αναφερόταν: ” Η ως άνω απαίτηση πηγάζει απο την αδικοπρακτική συμπεριφορά του καθ΄ου (εννοεί του Βέρτη)που προέρχεται απο την εξαπάτηση του αιτούντος με την λειτουργία κέντρου διασκέδασης στο όνομά του, ουσιαστικά όμως της εκμετάλλευσης του καθ ου και την επιβολή προστίμων απο το Ελληνικό δημόσιο στο όνομά του, τα οποία ο καθ ου έπρεπε και υποσχέθηκε ότι θα εξοφλήσει πλήν όμως ουδέποτε τα κατέβαλε με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο ίδιος ο αιτών ώς μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου (πρόστιμα απο απόκρυψη εσόδων μη καταβολή φόρου εισοδήματος ΦΠΑ και ειδικού φόρου αλληλεγγυης, αλλά και καταχώρηση εικονικών τιμολογίων) και να αντιμετωπίζει ποινικές σε βάρος του διώξεις και βεβαιωμένα χρέη στο όνομά του. Ειδικότερα πιθανολογήθηκε ότι σε βάρος της ακίνητης περιουσίας του καθ΄ου υπάρχουν εγγεγραμμενα βάρη άνω των 780.000 ευρώ ενώ υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης αυτής απο το Ελληνικό δημόσιο και άλλους οφειλέτες του.”

Πηγή:nassosblog.gr

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως