Αστυνομια έξω από τα δικαστήρια

Βιασμός 12χρονης: Στην ανακρίτρια σήμερα η μητέρα του κοριτσιού

Την πόρτα της ανακρίτριας θα διαβεί σήμερα Πέμπτη 13.10 η 37χρονη μητέρα του δωδεκάχρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

Το ένταλμα σε βάρος της εκδόθηκε για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, ενώ στοιχεία της δικογραφίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε εμβάσματα και επικοινωνίες που δεν δικαιολογούνται από την εργασία στο κατάστημα του 53χρονου Ηλία Μίχου και την εμπλέκουν άμεσα στην ανατριχιαστική υπόθεση.

Όπως κατέθεσε το 12χρονο κορίτσι,τα λεφτά που έφερνε από τα ραντεβού, τα έπαιρνε η μητέρα της. Η ίδια είχε μάθει να παίρνει τα λεφτά πριν πάει στα ραντεβού και να τα πηγαίνει στο σπίτι.

Η πολύτεκνη μητέρα φέρεται να αρνείται την κατηγορία, ισχυριζόμενη πως δύο εμβάσματα που εντοπίστηκαν, αφορούσαν την 12χρονη χωρίς να το γνωρίζει.

Ειδικότερα,  φέρεται να υποστηρίζει πως το παιδί είχε πάρει την κάρτα της καθώς στον δικό της τραπεζικό της λογαριασμό είχε βάλει ο 53χρονος παιδοβιαστής και μαστροπός Ηλίας Μίχος, δύο ποσά των 20 και 25 ευρώ περίπου, που προορίζονταν για την 12χρονη.

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση και της οικογένειάς του όσο και της οικογένειας της ανήλικης.

Στη δικογραφία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα εμβάσματα που εντοπίστηκαν, δεν ήταν μόνο από τον 53χρονο που φέρεται να λάμβανε ποσά από τους άλλους παιδοβιαστές για να βιάσουν τη 12χρονη, αλλά και από τους ίδιους προς τη μητέρα.

H δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η 37χρονη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει και φοβάται μην της πάρουν τα παιδιά. Η κα Ταραχοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένεται η ανακρίτρια να προσωποποιήσει κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της.

Η μητέρα κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.


Διαβάστε: Όλα τα νέα και οι εξελίξεις στην τραγική υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης


Σημειώνεται ότι η 37χρονη, είχε αποκτήσει πέντε παιδιά με τον σύζυγο της που μπαινόβγαινε στις φυλακές για ναρκωτικά. Τα άλλα τρία τέκνα, τα απέκτησε με έναν Πακιστανό.

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, παντρεμένος και πατέρας τριών μικρών κοριτσιών, που συνελήφθη ως ένας από τους βιαστές της 12χρονης.