Ατύχημα στο Βιετνάμ

Βιετνάμ: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης 10χρονου αγοριού - Βρίσκεται 35 μέτρα κάτω από τη γη

Εκατοντάδες διασώστες στο Βιετνάμ προσπαθούν να σώσουν ένα 10χρονο αγόρι το οποίο έπεσε πριν από δύο ημέρες μέσα σε μια τσιμεντένια, κούφια κολόνα οικοδομής που βρίσκεται σε βάθος 35 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης, σε εργοτάξιο στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Θάι Λι Χάο Ναμ μαζί με φίλους του αναζητούσε παλιοσίδερα όταν έπεσε μέσα σε αυτή την κολόνα, πλάτους μόλις 25 εκατοστών, το Σάββατο το πρωί. Το περιστατικό σημειώθηκε σε εργοτάξιο για την κατασκευή γέφυρας στη νότια επαρχία Ντονγκ Θαπ, δήλωσε διασώστης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το AFP.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε σε τι κατάσταση είναι το αγόρι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σήμερα οι διασώστες δεν έλαβαν καμία απάντηση από το αγόρι όταν κατέβασαν μια κάμερα μέσα στην κολόνα προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του.

Οι αρχές «δεν είναι βέβαιες για την τρέχουσα κατάσταση του αγοριού. Σταμάτησε να έχει επαφή με τον έξω κόσμο, αν και συνεχίζεται η παροχή οξυγόνου» στο φρεάτιο, ανέφερε η εφημερίδα του Βιετνάμ Tuoi Tre.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες προσπάθησαν να σκάψουν το έδαφος και να ανεβάσουν στην επιφάνεια αυτούσια την κολόνα προκειμένου να ελευθερώσουν το παιδί, αλλά αυτή έγειρε δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες.

Σήμερα ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Φαμ Μιν Τσιν, ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς διασώστες να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.


Διεθνή 2 Ιανουαρίου 2023 – Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως