{ Τελευταία νέα }

Viral: Βαλς του Στράους στους δρόμους της Βουδαπέστης για τους αποκλεισμένους κατοίκους


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Viral: Βαλς του Στράους στους δρόμους της Βουδαπέστης για τους αποκλεισμένους κατοίκουςΒαλς του Στράους στους δρόμους της Βουδαπέστης για τους αποκλεισμένους κατοίκους

Η Συμφωνική Ορχήστρα MAV πλημμύρισε με μουσική τους δρόμους της Βουδαπέστης για να αναπτερώσει το ηθικό των κατοίκων που παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού – και φαίνεται ότι τα κατάφερε.
 
Καθώς αδυνατούν πλέον να δώσουν συναυλίες, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι μουσικοί κυκλοφορούν στην πόλη με λεωφορεία, από τα μεγάφωνα των οποίων ακούγονται γνωστά έργα –όπως βαλς του Γιόχαν Στράους. «Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη (όσο μετά τον πόλεμο) αλλά οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι μέσα και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό (…) για αυτό χρειάζεται να τους ενσταλάξουμε λίγη χαρά», είπε ο επικεφαλής της ορχήστρας, ο Γκιόργκι Λεντβάι.
«Είναι θαυμάσιο, το λατρεύουμε… η μουσική είναι υπέροχη», είπε ο Γιόργκι Αντάλοζι, από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Είναι πάνω από τα 70 και μένει στο σπίτι με τη σύζυγό του, παίζοντας μπριτζ στο διαδίκτυο με φίλους για να περάσει την ώρα του.
Καθώς το πούλμαν της ορχήστρας έφτανε στον οίκο ευγηρίας Ολαγιάγκ, στα παράθυρα εμφανίστηκαν πολλοί ηλικιωμένοι για να χαιρετίσουν, να χειροκροτήσουν και να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής. Μια γυναίκα διεύθυνε από μακριά την ορχήστρα, μέχρι που ξέσπασε σε λυγμούς κι έκρυψε το πρόσωπό της στα χέρια της.
Δείτε το βίντεο

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ