Virtual το Crescendo του 8ου TEDxUniversityofMacedonia στις 8 Μαΐου

Οκτώ ομιλητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα …Crescendo ιδεών, το Σάββατο 8 Μαΐου, από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που μετατρέπεται σε virtual σκηνή στην ψηφιακή οθόνη της πλατφόρμας Crowdcast για τις ανάγκες του φετινού TEDxUniversityofMacedonia.

Η θέληση και το πείσμα 50 και πλέον ανθρώπων, ανάμεσα τους νέα παιδιά, έφερε περίπου 70 άτομα κάτω από αυστηρές συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνοντας πραγματικότητα την όγδοη εκδήλωση για τη διοργάνωση που μετρά αντίστοιχα χρόνια ζωής στην πόλη.

Μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα δύο ημερών και σε περιορισμένο χρονικό πλαίσιο για λόγους ασφαλείας με μάσκες, αποστάσεις, άδειες γυρισμάτων και προηγούμενα διαγνωστικά τεστ για την covid -19, στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, δημιουργήθηκε με επιτυχία το σχεδόν πεντάωρο υλικό που θα παρακολουθήσουν το ερχόμενο Σάββατο, διαδικτυακά μέσω online streaming, όλοι όσοι προμηθευτούν έγκαιρα εισιτήριο.

Το TEDxUniversityofMacedonia για όγδοη χρονιά ετοιμάζεται για το δικό του “Crescendo” στις 8 Μαΐου 2021. Η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης γίνεται η virtual οθόνη του TEDxUniversityofMacedonia. Κάθε ιδέα που αξίζει να διαδοθεί είναι μια ώθηση για να διατηρήσουμε τον ρυθμό στη ζωή μας.
Με 7 ομιλίες και 3 performances η φετινή διοργάνωση “μεγαλώνει” ακόμα περισσότερο και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αφού θα λάβει τη μορφή ενός Virtual Experience!
To Crescendo χαρακτηρίζεται ως ένας μουσικός όρος ο οποίος αναφέρεται στην βαθμιαία αύξηση της έντασης. Προερχόμενο από την ιταλική λέξη cresere, που σημαίνει “μεγαλώνω”, αφορά το σημείο του κομματιού όπου προοδευτικά ο ήχος αυξάνεται. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την διαδικασία της κλιμάκωσης. Άλλωστε, συχνά εστιάζουμε στην ύψιστη στιγμή ξεχνώντας ότι η πορεία πριν την κορυφή είναι εξίσου σημαντική.
Το θέμα μας θυμίζει πως σε έναν κόσμο αβέβαιο και διαρκώς μεταβαλλόμενο, η συνεχής εξέλιξη είναι αναπόφευκτη, καθώς η ανάπτυξη και η αλλαγή είναι εναρμονισμένες με τη ζωή τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο.
Έτσι και το Crescendo του 8ου TEDxUniversityofMacedonia στις 8 Μαΐου 2021 έρχεται είτε με τρόπο ρυθμικό είτε ξαφνικό να φέρει μια νότα αλλαγής μέσω ενός Virtual Experience.

Ρόλο οικοδέσποινας αναλαμβάνει η μουσικός και παρουσιάστρια Σοφία Κουρτίδου, που ανεβαίνει στη σκηνή για να παρουσιάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τους προσκλεκλημένους της διοργάνωσης.

Οι οκτώ ομιλητές (σ.σ. μία εκ των παρουσιάσεων θα γίνει από ένα δίδυμο) αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο σε ένα Crescendo ιδεών, ενώ ο καθένας τους ξεχωριστά καλείται να υψώσει και να ενώσει τη φωνή με είκοσι πέντε άτομα οργανωτικής ομάδας και έναν αντίστοιχο αριθμό εθελοντών.

Ομιλητές TEDxUniversityofMacedonia 2021:

Η Λυδία Καλλιπολίτη είναι αρχιτέκτων, μηχανικός και ακαδημαϊκός

Ο Χάρης Λαλάτσης ασχολείται με την έρευνα αγοράς τα τελευταία 12 χρόνια και έχει περάσει από όλες τις σχετικές θέσεις του κλάδου. Συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα brands στην Ελλάδα σε θέματα branding, storytelling και forecasting models ενώ έχει εκτενή εμπειρία στην πολιτική και κοινωνική έρευνα. Από το 2017 έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία έρευνας και ανάλυσης, ierax analytix, που εξειδικεύεται στις ποιοτικές έρευνες με focus groups, product testing και mystery shopping.

Η Όλια Παμπουκίδου γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη (Α.Π.Θ.). Είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη Συστημική Οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, και πήρε πτυχίο Πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Η Ορσαλία Παρθένη είναι σχεδιάστρια μόδας και Creative Director του οίκου Parthenis.

Συνέντευξη με το Will you… Marrow me?
Η μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα “Will you… Μarrow me” έχει στόχο την ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών και την καταγραφή εθελοντών δοτών

Οι food bloggers Ευγενία Ευθυμιάδου και Θάνος Ρουμπής, η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης, το μοντέλο- μουσικοθεραπεύτρια Όλια Παμπουκίδου και η αρχιτεκτόνισσα Λυδία Καλλιπολίτη, ενώνουν τις φωνές τους στο 8ο TEDxUniversityofMacedonia.

Φέτος, το TEDxUniversityofMacedonia στέλνει το δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα ενώνοντας τις δυνάμεις του με ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσης καθαρισμού παραλιών, ακτών και δημόσιων χώρων σε όλη τη χώρα. Στην τσάντα που θα λάβουν οι θεατές, μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα, βρίσκεται το συλλεκτικό στρόγγυλο τσιγαροδοχείο κατασκευασμένο από μπαμπού για τη συλλογή των αποτσίγαρων.

Το TEDxUniversityofMacedonia συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Cigaret Cycle στηρίζει τη μεγάλη νεανική διοργάνωση. Παράλληλα, ένα από τα performances βγαίνει από τη σκηνή του TEDx στον δημόσιο χώρο και μας αποκαλύπτει πώς ένα γκράφιτι μπορεί να δημιουργηθεί με τη συνοδεία κλασικής μουσικής. Το αποτέλεσμα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο βίντεο που θα προβληθεί στο πλαίσιο του TEDxUniversityofMacedonia αλλά και στον τοίχο αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από ειδική άδεια που παραχώρησε η ΕΥΑΘ.

Performance Announcement
Οι Eli & the Portraits είναι ένα μουσικό project του Χρήστου Παπαδόπουλου, με την κατά καιρούς συμμετοχή και στήριξη φίλων και συνεργατών. Ξεκίνησε ως ένα σύνολο alternative country/dark folk τραγουδιών που γράφτηκαν την περιόδο 2011-2016
Τα εισιτήρια παρακολούθησης του event παραμένουν διαθέσιμα μέχρι και τις 6 Μαΐου 2021.
Για την αγορά των εισιτηρίων πατήστε στο παρακάτω link:
https://www.ticketservices.gr/…/tedxuniversityofmacedonia/
basic εισιτήριο – 5 ευρώ
(περιλαμβάνει την διαδικτυακή παρακολούθηση της εκδήλωσης μέσω της πλατφόρμας Crowdcast και την αποστολή newsletter με εκπτωτικά κουπόνια και διαφημιστικό υλικό.)
Premium εισιτήριο – 8 ευρώ [ limited delegate bag ]
(περιλαμβάνει την διαδικτυακή παρακολούθηση της εκδήλωσης μέσω της πλατφόρμας Crowdcast και επιπλέον την αποστολή limited delegate bag με προϊόντα εταιριών,
εκπτωτικά κουπόνια, το badge του θεατή και αναμνηστικά δώρα σχετικά με τη διοργάνωση)
**ΠΡΟΣΟΧΗ στο email επιβεβαίωσης αγοράς αυτού του εισιτηρίου θα δίνεται το link για το ανάλογο google form, στο οποίο θα συμπληρώσεις τα στοιχεία αποστολής της τσάντας. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε με το email : info.tedxuom@gmail.com **
**Οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα μετάδοσης θα σας αποσταλούν ως και τις 30 Απριλίου 2021 στο email που δηλώσατε κατά την αγορά του εισιτηρίου.**
Η Agenda της εκδήλωσης θα αναρτηθεί λίγες μέρες πριν την προβολή του event.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως