Εξώφυλλο βιβλίου «ΛΕΥΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ» | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΜΑΝΔΑΝΗ

Βιβλιοπαρουσίαση: Λευκός μανδύας Κατερίνας Ραμανδάνη | ΙΑΝΟ

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Αγγελάκη, διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ραμανδάνη, με τίτλο «Λευκός μανδύας»


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αγάπη Ντόκα, συγγραφέας
Απόστολος Φεκάτης, ποιητής, συγγραφέας
Κατερίνα Ραμανδάνη, συγγραφέας του βιβλίου
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Πέτρου.

«ΛΕΥΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ» | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΜΑΝΔΑΝΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Εξώφυλλο βιβλίου «ΛΕΥΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ» | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΑΜΑΝΔΑΝΗΗ Κλαίρη Δειλινού, μια γυναίκα έμπειρη, αντιπρόσωπος γνωστής εταιρείας φαρμάκου για την καρδιά, μετά από την αποτυχημένη σχέση της με τον Νικηφόρο ερωτεύεται σφοδρά τον Πέτρο Σιδεράκη, έναν υπέροχο άντρα και φοβερό επιστήμονα, γνωστό καρδιολόγο της Αθήνας. Δεν έχει κανέναν στον κόσμο, εκτός από τη γηραιό μητέρα της που φιλοξενείται στον οίκο ευγηρίας “Στέγη Αγάπης” κι έτσι δένεται πολύ με τον Πέτρο της καρδιάς της. Πολλά τα εμπόδια στον δρόμο της, έχει όμως ένα γερό αποκούμπι, τον γέροντα Μάξιμο, στη μονή της Παναγιάς που επισκέπτεται συχνά. Η απαγωγή της μετά την πρόβα του νυφικού της, το Αμπιτζάν κι η Ακτή του Ελεφαντοστού, το χρυσό κλουβί της με τα διαμάντια και ο επιχειρηματίας Ράφι, ο ακόλουθός της επί χρόνια στο ίντερνετ, όλα τα δεινά που βιώνει τη δυναμώνουν και την οδηγούν κοντά στον Θεό.

Η οριστική λύση έρχεται από “άνωθεν”. Η επιστροφή της Κλαίρης είναι θεαματική και πρωτότυπη. Έρχεται ως σφραγίδα και ευλογία θεού στο ζευγάρι. Τελικά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο με τη βοήθεια της πίστης. Όσα προβλήματα και αν έρθουν στη ζωή όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Δεν υπάρχει πιο αληθινή απόδειξη απ’ αυτήν εδώ που λέγεται Κλαίρη.

Κατερίνα Ραμανδάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1969, μεγάλωσε όμως κυρίως στην Θεσσαλονίκη ενώ η καταγωγή της είναι από το Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Σπούδασε στο ΕΛΚΕΠΑ στον προγραμματισμό κι απέκτησε το ECDL ενώ στη συνέχεια την πιστοποίηση παρακολούθησης προγράμματος στο Καποδιστριακό (ΕΚΠΑ) της Αθήνας πάνω στην Δημιουργική γραφή. Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική διάλεκτο, λίγο την ιταλική και ασχολείται με την ποίηση από νεαρή ηλικία και με τη συγγραφή μυθιστορήματος από ενήλικη.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια συγγραφής και έχει βραβευτεί δυο φορές στην ποίηση το 2013 από το ΚΕΛΑΙΝΩ με Γ βραβείο στα ποιήματα: «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» και «Θα δούμε λες», το 2015 πάλι από το ΚΕΛΑΙΝΩ με τιμητική διάκριση για το ποίημα: «Μάνα, απανεμιά μου» καθώς και το 2016 επίσης από το ΚΕΛΑΙΝΩ με έπαινο για το «Παράπονο του Γέροντα» και το 2017 με έπαινο από το ΚΕΛΑΙΝΩ για το «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά».

Βραβεύτηκε δυο φορές στην ποίηση το 2014 από το ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014 με Α βραβείο σε δυο κατηγορίες ποιημάτων: Την μεγάλη ποιητική συλλογή των “ΧΑΙΚΟΥ” και την μεγάλη ποιητική συλλογή των ποιημάτων “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ”. Τον Γενάρη του 2016 βραβεύτηκε από την ΕΠΟΚ με το Α βραβείο για το ποίημα: «Μακάρια Γη, Συ η Κύπρος», το 2017 από την ΕΠΟΚ πάλι με το Α βραβείο για το ποίημα: «ΚΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ» και το 2018 έπαινο για το ποίημα: «Ευαγόρας Παληκαρίδης».

Παρέλαβε βραβείο ερωτικής ποίησης από τον σκηνοθέτη Θ. Αγγέλου και το ΚΕΛΑΙΝΩ στον Πισσώνα Ευβοίας τον Μάη 2016. Τιμήθηκε το 2017 με Γ βραβείο από την ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με ελεύθερο θέμα για το «Torch Ginger» και με έπαινο το 2017 από την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στον Πολιτισμό με το βιβλίο της «Βασιλιάς ή σκύλος».


► Info

Βιβλιοπαρουσίαση
«Λευκός μανδύας» Κατερίνας Ραμανδάνη
Τρίτη 2 Μαΐου, στις 19:00
IANOS | Αριστοτέλους 7 | Θεσσαλονίκη
Ελεύθερη είσοδος


ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη και αξίζουν, σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως