Βιβλιοπαρουσίαση: «Ούτε Νότα» του Θοδωρή Παπαιωάννου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Παπαιωάννου με τίτλο «Ούτε Νότα» στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης


 

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ίκαρος διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Παπαιωάννου με τίτλο «Ούτε Νότα», σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά.

Ελάτε να εξερευνήσετε, παρέα με τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαιωάννου, μια ιστορία με πολλές νότες, που θα εμπνεύσει κάθε αναγνώστη να ακολουθήσει το δικό του όνειρο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το παιδί που πρωταγωνιστεί στο νέο εικονογραφημένο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, έχει ένα όνειρο: θέλει να παίξει μουσική! Όμως δεν ξέρει ποιο όργανο να επιλέξει. Ανακαλύπτει ένα βιβλίο με όλα τα είδη των μουσικών οργάνων, χάνεται στις σελίδες του και φαντάζεται πώς θα μοιάζουν οι ήχοι τους, οι μουσικές τους. Τα δοκιμάζει -με τον τρόπο του- όλα, ένα-ένα: το όμποε, το κόρνο, το γιουκαλίλι, το βιολί… Τα κατασκευάζει και γεμίζει το σπίτι με μουσική. Οι νότες φτάνουν ως στο διπλανό σπίτι αλλά και σε ολόκληρη την πολυκατοικία! Μάλλον δεν έχει σημασία ποιο όργανο θα επιλέξει γιατί κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

«Έχω ένα όνειρο: Να παίξω μουσική. Ποιο όργανο όμως να διαλέξω; Μάλλον δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να γεμίσω το σπίτι με νότες. Και το αποπάνω. Ίσως και το διπλανό. Και το αποκάτω. Ίσως, ολόκληρη την πολυκατοικία. Ίσως…»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Θοδωρής Παπαιωάννου

O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία και ζει στην Έδεσσα. Είναι δάσκαλος και ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός. Από το 2016 υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία Έδεσσας – Γιαννιτσών. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εικονογράφους. Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ανάποδα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2014) | Απέναντι (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2015) | Σιλουανή (εφηβικό μυθιστόρημα, εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη, 2017) | Αντάμα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2018) | Από την αρχή (μυθιστόρημα για ενήλικες, 2020) | Μια στάλα μέλι (εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης, 2021) | Ο πελεκάνος (εικόνες: Πέτρος Χριστούλιας, 2022). Η πλήρης εργογραφία και η συνολική δραστηριότητά του παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.thodorispapaioannou.com