Βιβλιοπαρουσίαση: «Στη Θεσσαλονίκη, υπό το βλέμμα των θεών»

Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Στη Θεσσαλονίκη, υπό το βλέμμα των θεών» Ζαν Ζοζέ Φραππά | Μετάφραση Σάκος Οικονομόπουλος

Η Αϊσέ και η αδελφή της η Λεϊλά, παρά τη ζέστη και την αναχώρηση όλων των στρατευμάτων στο μέτωπο, είχαν κερδίσει επίσης σημαντικά ποσά. Η σταθερή πελατεία τους αποτελoύνταν εξάλλου από ανθρώπους των μετόπισθεν, αξιωματικούς και γραμματείς της διοίκησης ή της επιμελητείας, των μεγάλων επιτελείων, των διαφόρων βάσεων, του λιμανιού, του ταχυδρομείου, της λογοκρισίας, του υγειονομικού, και περιλάμβανε επίσης μερικούς πολίτες. Η εφήμερη πελατεία ανανεωνόταν συνεχώς: αξιωματικοί που ξεμπάρκαραν στο λιμάνι κι έμεναν για λίγο πριν προωθηθούν στο μέτωπο, τραυματίες που ανάρρωσαν κι έβγαιναν από το νοσοκομείο, αδειούχοι και σύνδεσμοι που μετέφεραν πληροφορίες για τις μονάδες τους. Μετά ήρθαν ενισχύσεις. Είδαμε να παρελαύνουν στην πόλη μεγαλόσωμοι και γεροδεμένοι Ρώσοι στρατιώτες με έναν μικρόσωμο στρατηγό, και Ιταλοί μικρόσωμοι και στιβαροί στρατιώτες με επικεφαλής έναν γιγαντόσωμο στρατηγό. Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο «Στη Θεσσαλονίκη, υπό το βλέμμα των θεών»

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Εστίας θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023  με ομιλητές τους:
– Βασίλη Καλφα, ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας ΑΠΘ
– Νίκος Οικονομου, δημοσιογράφο

► Info

Βιβλιοπαρουσίαση
«Στη Θεσσαλονίκη, υπό το βλέμμα των θεών» Ζαν Ζοζέ Φραππά
Παρασκευή 5 Μαΐου στις 13:00
19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023
Περίπτερο 15, στην αίθουσα «Πεντζίκης»
Ελεύθερη είσοδος


ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη και αξίζουν, σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως